0

Lego City Undercover

Lego-spelen är roligare än vad dom borde vara. I konceptet låter det för familjevänligt. Humorn leker med idiotiska medarbetare, donut-pimplande poliser och robot-dinosaurier. För att inte nämna den överdramtiska fienden i spelets sista akt, vars motivation är så urbotta löjlig att det blir skitkul!
 
"Blue" heter egentligen Freeman, men är rädd att Freemans advokater kommer ta reda på det.
 
Du spelar Chase McCain (med ett sånt namn är han född som hård polis). Han återvänder tillbaka till Lego City och hela poliskåren är lite sur på honom då hans förra uppdrag tydligen satte McCains ex-tjejs liv i fara. Och nu är Chase McCains ärkefiende, Rex Fury i farten och har skapat en tung brottsvåg. Chase måste gå undercover bland glassförsäljande gangstrar och samtidigt försöka stoppa clown-ligor, bli astronaut och leka med brandsläckare.
 
Miami Vice, Arnold, Dirty Harry och andra roller skämtas det mycket om.
 
Spelet är sanslöst kul! Humorn påminner en del om Ratchet and Clank, som ju även fungerar för vuxnare "barn". Att se Dirty Harry dyka upp och dricka för mycket kaffe är jävligt kul! Tyvärr är själva spelet ganska upprepande. Man besöker olika miljöer och snor åt sig diverse saker, vanligtvis. Sedan finns det parkour och biljakter, såklart.
 
Spelmässigt är det enkelt. Pusseln kunde vara liiite mer varierande.
 
Överlag ett kul spel och jag hoppas på en 2a!
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin