0

A Breed Apart

Charooke Island. Naturreservat i USA's vildmarker. Tjuvjägare är varsamma då en "dåre" bor ensam i skogen. En dåre vid namn Jim. Han skyddar naturen och dess beryktade fågelliv. Och hans enda vänner är butiksägaren Stella och hennes son som bor på fastlandet.
En äggsamlare vill ha ett beryktat fågelägg och anställer en bergsklättare, Mike, att åka till reservatet och hitta det ökända ägget samlaren behöver.
 
Fyfan, gobbe, drar ner brallorna!
 
Naturen är fridfull i A Breed Apart, men fokuset ligger på Mike och Jim. Jim har på känn att hans nya besökare har andra avsikter än han säger sig ha. Så relationerna ligger i fokus och visas av skarpa skådisar. Rutger Hauer spelar Jim som lider av PTSD från Vietnam. Mike är spelad av Powers Booth och vi har även Cathleen Turner, Donald Pleasence och Brion James i filmen. Phillipe Mora regisserar och han gjorde tyvärr den urdumma Precious Find, även den med Rutger Hauer.
 
 
Så även om det inte bjuds på så mycket våld så har vi grymma prestationer i en film om naturen, harmonin och fågelägg. Jag trodde inte jag skulle gilla filmen så mycket, men A Breed Apart levererar!
 
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin