FilmFett

2018-05-21
07:28:00

Tårtgeneralen

Filip och Fredrik bakade ihop en film om en herre som bodde i Köping och skrapade ihop den största smörgåstårtan någonsin. Och det blev en svensk succé!
 
 
Hasse P är en uppfinnesrik man som misslyckas med nästan alla sina udda idéer. Det gör att han tar till flaskan lite för ofta och blir byns clown. Men en dag får han nog. På nationell TV, framför hela sveriges befolkning, visas ett TV-program där Jan Guillou hånar staden som den sämsta staden i Sverige! Hasse får en idé...men vem tusan vill hjälpa en alkolist att slå ett rekord i Guinness rekordbok?
 
 
Mikael Persbrandt spelar huvudrollen och andra kändisar dyker upp, som Helena Bergström, som jag vanligtvis har extremt svårt för. Särskilt när hon får för sig att använda sin "skrikiga" röst som låter som knivar på porslin! Här gör alla skådisarna ett bra jobb. Men för mig är det filmens handling som skiner mer än en skallig man på Tylösand. 
 
Detta är en varm historia om att gå mot alla som kritiserr, hatar och förtrycker. Om att kämpa och aldrig ge upp förrens målet är nått. Tårtgeneralen är en stor film i mina ögon.
4 av 5 guldkameror.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: