FilmFett

2018-05-14
18:06:13

Puppet Master

Om du sett Puppet Master 3 vet du att Andre Tulon är på flykt från Nazister som vill åt hans livsmedel....hehe, ett medel som ger liv åt dockor vars kroppar innehåller själar från diverse människor han stött på under sina resor. I Carlifornien märker hans favoritdocka och fanfavoriten Blade att nazister är på ingång mot hans hotellrum, Tulon, nu en mycket gammal man gömmer sina dockor och pangar sedan ihjäl sig själv. Vi förflyttar oss från 1939 till 1989 då hotellet fortfarande står kvar och står helt tomt. Ett antal psyniska människor annländer då de fått inbjudan via en vision utav en av deras gamla bekanta, Neil. Neil tillkallar Alex, Dana och Carissa, Frank  då Neil hittat Andre Tulons gömställe.
"I'm tired of experimenting with silly puppets."

Det visar sig att Neil är död, självpangad han med men Alex, filmens protagonist tar ingen tvekan till att ragga på Neils nyblivna änka. Resten av gänget får syner med, 2 gör synder med varandras privata områden, en annan får en syn av en våldtäkt som skett i hissen som tar dem alla till sina rum. Den natten, ur Neils kista reser sig en av Tulons dockor upp och börjar promenera, Det är en muskelknutte med mikroskopiskt huvud kallad Pinhead. Gästerna får snart våldsamma slutscener utav varsin docka, det överkåta paret får smaka på Tunnelers borrmaskin som pryder hans huvud, städerskan får smaka på Pinheads knogar och en annan får en igel uppspottad på sig av Mrs. Leech, en docka som kan kräkas blodiglar.Vad har dockorna med Neil att göra? Är Tulon verkligen död? Varför gör inte Blade någonting i filmen?
"I'm the master, and you're the puppet!"

Det första du bör veta om Puppet Master serien är att hela serien är en stor clusterfuck, i kronologisk ordning 7-3-9-10-11-1-6-2-4-5-8, Puppet Master vs Demonic Toys räknas inte, den är sämst, bland världens sämsta filmer, sämsta tv filmen med, den är sämst den får 0/5, ....utav den "riktiga" serien så är 6an sämst, men första filmen....är jäkligt chilly,  den är rätt seg ja, karaktärerna är tråkiga, men rätt person gör sig naken så de e okay men filmens skurk....är mycket förvirrande...han leker död hela filmen men visar sig vara odödlig tack vare Tulons magiska gägga...han säger även att han är oslagbar, men dör igen utav ett pack dockor som knäcker hans nacke... han är lika oslagbar som vilken annan tjomme som helst. Dockorna är kusliga, påhittiga och kreativa, förutom Jester, vad gör han ens för nytta? Men Stop-Motion effekterna är fina, dödsscenerna bra och det är lätt att se varför filmen blev så populär trots att den inte är SÅ läskig. Tyvärr är serien så gott som över trots desperata försök att återväcka den men de senaste inslagen blir bättre än de tidigare försöken. Neil är seriens bästa skurk, så jävla smug, och förutom dockorna filmens bästa ting då resten av karaktärerna är skittråkiga, det kåta paret är sevärda för uppenbara annledningar men filmens stjärna är helt klart Jimmie F. Skaggs. Filmens sega tempo är också ett minus, det sker inte mycket och det blir mycket snack men lite verkstad. Puppet Master är en bra skräckis, men seg, värd att se åtminstone en gång men denna visar att ibland är faktiskt mindre mer då vi fick mycket mer av det vi frågar efter i filmens uppföljare vilket inte alls hjälpte utan bara förstörde...visst att manus, skådespel och allt var dåligt är också tillskott av problem då ytterst få saker var bra med uppföljarna men vi tar bara uppföljare nummer 2...varför....förklarar i Puppet Master 2. Första Puppet Master får 3/5 Guldkameror.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: