FilmFett

2018-05-04
00:58:00

Killing Zoe

En man vid namn Zed anländer till Frankrike där på hans hotellrum väntar ett stort paket och ingen i hela Paris kan berätta vad klockan är. Snart dyker horan Zoe upp på hans rum och erbjuder sexy time och det är en asstel scen, som att ha sex och man måste ta toa paus och sedan vilja fortsätta... Inte ens bröstisar räddar scenen som är full av fel typ av stelhet och klipp från Nosferatu som råkar vara på tv. Det sker inte mycket handlingsvis, de ligger å snackar efter smexandet men Zoe verkar ta gillning till Zed men helt plötsligt bryter sig en ny karaktär in vid namn Eric som är den man som Zed är i Paris för att träffa, Zoe slängs ut och Eric å Zed snackar affärer. Det tar 25 minuter innan vi ens får veta varför Zed är där och vad syftet med Zeds resa ens är då Eric och Zed åker till ett annat hotell där de ska träffa Erics kulpaner.
"Now we do heroin"

Det vankas bankrån som Eric planerat ut i minsta detalj då det står ett Caliber-valt i källaren. Zed spräcker alla Erics planer och ger en bättre plan för större vinning.Eric delar med sig av sin tradition om att knarka ner sig å bli shitfaced inför en bankheist. Kvällen är helt fucked med knark, avslöjande om att Eric har AIDS å horor, massa horor. Dagen därpå bär det dock ut till bankrån! Rånet går inte som Zed tänkt sig då det kostar massa liv, något Zed inte var med på och i kaoset så får  han se att Zoe, horan han blivit dyng tajt med i början RÅKAR vara på samma bank som de rånar. Kommer Zed hamna i finkan? Kommer han och Zoe leva lyckligt i alla sina dagar?
"You must let me go, I'm american!"

Roger Avary, filmens regissör är mer känd som writer och ligger bakom hits såsom Pul Fiction och radiobitar i De hänsynslösa och detta är hans långfilms debut bakom kameran.Eric Stoltz som vi sett i Mask där han spelar en snubbe med världens missbildade fejs och blir kär i en blind tjej och i Pulp Fiction men i denna är han fan....inte alls bra...inte dålig ...men inte bra..., han är inte ens emed på omslaget, det är Eric vi ser.  Alla karaktärerna är sisådär då ingenting framstår som normalt, allt är som påläst, man ser Eric t.ex med konstant look av " detta är nästa replik...snart är det min tur...nu kör vi" look på ansiktet. Filmens våldscener är väl höjdpunkter och filmen blir garanterat bättre vid 44 minuter då bankrånet börjas då det äntligen bjuder på lite av det filmens omslag lovar, våld, blod och pang pang, men en av de mest jawdropping stunderna är ett cameo av Ron Jeremy han själv som säkerhetsvakt som får ett shotgun skott i bröstet. Det är typ den enda vi ser träffas av en kula då de flesta träffar är utanför bild, man ser nån höja en pistol, klipp till en annan karaktär medans skottet hörs och sedan tillbaka till liket. För att vara en directorial debut film är den jävligt välgjord, inte jättebra men Avery visar att han massor av potential, något han verkar ha lagt på skrivandet istället för att regissera, hans regi jobb tog nästan slut här och endast småprojekt och en sketen komedifilm följde efter Killing Zoe. Killiing Zoe har bra delar i sig, den har även mycket dåliga delar i sig, stora brister tynger filmen och ja den är rätt medioker trots att bankscenerna är rätt spännande. Killing Zoe får 2/5 Guldkameror.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: