FilmFett

2018-05-13
10:32:22

Deepwater Horizon

Berättelsen om oljeplattformen som ledde till en 87 dagar lång katastrof är ju något som är ofattbart att tänka sig. Här kommer Deepwater Horizon, filmen om katastrofen.
 
 
Mike är en skön kille som umgås mycket med sin familj. Nu ska han tillbaka till oljeplattformen Deepwater Horizon och leta efter olja i 21 dygn. Livet på plattformen är lite värre än tidigare. Ett undersökningsgäng har glömt att kolla cement som behövs kollas före jobbet. Och BP-cheferna bidrar med stora kommunikationsbrister då dom vill börja borra för att spara pengar. Detta leder till en katastrof i form av tryck av olja som spottas ut, gaser som läcker och en brand som sätter allas liv på spel.
 
 
Filmen är totall terror och visar hur gigantiska vissa naturliga fenomen kan vara. Kurt Russell spelar mr Jimmy, Mikes chef och en godhjärtad ledare för hela operationen. Mark Wahlberg spelar Mike och en massa andra kända namn poppar upp som John Malkovich
 
 
Effekterna fångar upp filmen på ett sjukt vackert sätt med eld och tryck som inte går att fångas på ett mer kaotiskt sätt. En väldigt bra och välgjord katastroffilm.
 
3,5 av 5 guldkameror.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: