FilmFett

2018-03-25
20:07:49

Who wants to kill Jessie?

Om du hade kraften att dra saker ut serietidningar, vad hade du dragit ur då? Det är just det Who Wants to Kill Jessie handlar om Dr. Jindrich och Dr. Ruzenka, ett par vars romantiska glöd är ett minne blott men de jobbar ihop och experimenterar på olika djur och han maskiner. Jindrich jobbar på en fabrik med en ny maskin som inte funkar och mellan stoppen så sitter han och läser sin favorit serie, Who Wants to Kill Jessie? och han drömmer om Jessie, han blir lite småkär i figuren. I serien så bygger Jessie Anti-gravitation handskar vilket gör att allting hon rör tappar vikt. Ruzenka jobbar med djuren för att utveckla en drömmaskin och ett medel så man kan kontrollera djurens drömmar. Samtidigt så växer Jindrichs facinering av Jessie serien så långt att han drömmer sig in i hennes värld... Medans Jindrich sover testar hans fru sin drömmaskin på sin sovande make.
#JessieforAvengersInfinityWar

I maskinen ser Ruzenka sin man gosa med Jessie och han tvingas sova på soffan den natten men dagen därpå gör de båda udda upptäckter....Jessie och skurkarna från serien är i deras lägenhet. En av skurkarna är en billig superman kopia, lika stark men ondare än ett getingstick och den andra skurken är en simpel små bov som ser ut som att komma från vilda västen. Ruzenka får på jobbet veta att efter hennes demostratiotion med en ko så dk det upp massa flugor i rummet och hennes chefer tror detta kan leda till problem så de testar maskinen än en gång på en sovande professor som drömmer om öl (en Tjeck som drömmer om öl, oh the stereotype).  Kommer Ruzneka få kicken? Kommer Jessie hjälpa Jindrich att bygga hans anti-tyngdkraft handskar? Kommer bovarna ha ihjäl våra 3 hjältar?
Tro det eller ej, Brad rekomenderade denna rulle å det blir typ Filmfetts första icke Svankmajer film från Tjeckien vi gör

 Who Wants to Kill Jessie är en komisk film, den har ymycket roliga inslag och är ett perfekt exempel på rolig World Cinema, detta är en tjeckisk film och en av de bästa icke-Svankmajer filmerna. Temat som taget ur en serietidning och med Jessie i den verkliga världen kommunikacerar hon och skurkarna endast med pratbubblor och ljudeffekter i skrift, precis som den klassiska batman serien. Who Wants to Kill Jessie är absurd och av mindre visuell kvalité, precis som jag älskar med tjeckisk film, det är nått med den smutsiga tråkiga miljön och utseenedet på karaktärerna samt deras asurda val de brukar göra i östeuropeiska filmer, hur offer för kommunism får för sig att tänja på reglerna och åka dit för det precis som i Tales of the Golden Age, en av de bästa filmerna någonsin med just detta premis där en invid får för sig en absurd idé men blir så biten i häcken medans han försöker gömma undan detta ting från statens allseende ögon. Trots de livlösa miljöerna är filmerna från Tjeckien fulla av liv och om väggar kunde tala hade de haft många historier att tala om.Hur ska man säga, början är fantastisk, det 'r runt slutet det blir lite segt men aldrig dåligt, man går från att se en ko i hängmatta, drömma om en personlig orkester till ett court drama med Superman som skurk.  Filmen har galna stunder men även mycket stunder då karaktärer berättar om sin forskning i mycket detalj, något som vissa kan tycka blir lite tråkigt men det är intressant och väldigt genomtänkt. Skådisarna är mycket bra, språket är fint som fan å som sagt, filmen är charmig  påhittig och som sagt är det enda minuset att det blir lite stelare än resten av filmen mot slutet men filmen får endå 4/5 Guldkameror.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: