FilmFett

2018-03-25
07:09:00

The Mechanic

 
Jobbdag imorgon? Kanske lite Statham-action kan hetta upp din dag? Troligtvis inte för filmen vi ska se idag är The Mechanic.
 
Arthur Bishop är en bilmekaniker....nej fan. Lönnmördare, vad trodde du? Det är Statham vi snackar om. Han tar sig in överallt och dödar alla, spelar ingen roll hur tufft jobbet verkar. Donald Sutherland är hans uppdragsgivare, rullstolsbundna Harry. Delägaren Dean uppmanar Bishop att mörda Harry, då han verkar vara involverad i "shady stuff". Sagt och gjort, men nu vill Harrys son, Steven, bli upplärd av Arthur till att hitta sin fars mördare!
 
Cool guys (and Jason Statham) don't look at explosions.
 
Hela filmen handlar nästan bara om Stevens träning. Och även om Ben Foster är rätt cool så är deras karisma rätt...mja...nä...den suger. För även om Jason Statham är bra i komedier som Snatch så är han fan inte så bra på karisma och att bli en "karaktär". Inte här i alla fall.
 
Can I die now?
 
Actionscenerna är bortom mediokra. Jag var sugen på bomber som sitter flastklistrade på undersidan av en bil som voltar i 360 grader bara för att skrapa bort bomben i en sten innan den detonerar! Vi får inget av detta. Vad får vi då? Försök till ett drama? Mjo...kanske. Men den lyckas inte så väl. 
 
Även om filmen är jävligt dålig så var den bättre än Vindicator. Vilket inte säger mycket. Den är även en remake på en film från 1972 med Charles Bronson. Och ja, vi borde ha ett Bronson tema.
 
Men nu tar jag en paus från teman ett tag! För The Mechanic avslutar OPERATION: VENDETTA med 1,5 av 5 guldkameror.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: