FilmFett

2018-03-23
07:25:00

The Equalizer

 
För länge sedan fick jag tipset om att se The Equalizer på facebook. Och fyfan, vilken grym film!
 
McCall är en vänlig men hemlighetsfull man. Han jobbar i en stor affär på dagen och läser alltid en bok i ett lunchhak på natten. Där har han skaffat en ytlig bekanstskap med Alina, en väldigt ung prostetuerad. När hon en dag har blivit utsatt för våld så jagar McCall fatt i hennes pimp och det blir hus i helvete! Men pimpen, Slavi, var bara ytan av en större organisation. Och McCall tvingas slåss mot ytterst farliga typer, bland annat den rysliga psykopaten Teddy.
 
 
Vill ni se en becksvart thriller som är hård som ett glödhett strykjärn? Vass som ett katana-svärd? Värre än tusen räkningar när man har en inkomst på 9.000? Denzel Washington knäcker armar, skjuter kulor och vassa blickar på bästa sättet. Hans lugna yttre är fan läbbigt då man ser hans inre jag som en sjuk seriemördare. The Punisher har aldrig haft en sådan bra film-adaption!
 
 
Vi får även en liten bi-roll i Bill Pullman och David Harbour, innan han klev in i Stranger Things. Filmen är även tydligen en filmvariant av serien med samma namn från 80-talet. En serie som hade många kända namn, men som inte är så ihågkommen idag. Det går även rykten om att en uppföljare kommer ut i augusti, men det verkar bara vara vaga rykten.
 
En ryss med tattueringar....how original!
 
Detta var filmen som fick mig vilja göra temat. Och den bästa filmen i hämndtemat.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: