0

Klown

En dag får Frank och hans flickvän ett brev att deras sponsorbarn inte fått in pengar på 18 månader och att barnet nu fått en annan sponsor. Detta ska intyga att Frank inte är helt med i spelet och är rätt oansvarig men innan vi vet ordet av får vi veta att han och hans bästis Caspar ska ut på en kanotresa i Pattaya och sedan gå på en musikfestival trots att hans flickvän lovat att titta till ett nygift släktingpars barn under deras smekmånad. På bröllopsparyt släpper en kompis som är doktor bomben, Franks flickvän, Mia är gravid, något som Mia ville hålla hemligt för Frank har inte potential att bli far enligt henne då han ogillar barn. Han rådfrågar sina kompisar som föreslår att han kommer på hennes hals som sexakt. Bo, brudparets son flyttar in tillfälligt och detta ger Frank chansen att visa att han är en bra fadersfigur.... detta sumpar han direkt då han en kväll hör rånare i hemmet och flyr undan utan att väcka Bo.
"all men are alittle gay, you know that!"
 
När Mia är som surast så försöker han sig på att ge Mia ett pärlhalsband (ejakulera på sin partners hals) ...problemet är bara att rummet är mörkt och Mias mamma sover över.Frank övertalar Bo att inte hänga med Mia och bo hos hennes föräldrar då Frank och Mia måste ha tid ifrån varandra utan att hänga med Frank och Caspar på deras kanotresa (Tour de Pussy som Caspar kallar det). Detta är Franks tillfälle att visa att han har pappa meriter...genom att kidnappa ett barn. Caspar rånekar då han egentligen tänkt åka på otrohetsresa då pussy är hans drog och slösar ingen tid att jaga efter puss då en gymnasieklass och Fank får chanen att vara pappa då Bo blir mobbad av 3 pojkar över hans lilla pille.... vilket misslyckas då han åker på stryk efter att ha dragit ner en av mobbarnas byxor och de båda blir utslängda,  så Caspar får ingen gymnasietjej puss men resan fortsätter. Kommer Frank visa att han är en bra pappa eller kommer Mia begå abort? Kommer Bo komma hem i behåll? Kommer Caspar få puss?
" We're in her home, she made pancakes! Do something!...stick your finger in her ass"

Klovn är baserad på en dansk komediserie som hyllats hit och dit för dess pinsamma humor och filmens 2 huvudkaraktäerer är fiktiva versioner av skådespelana som heter likadant. Serien har oftast jämnförts med brittiska Inbetweeners, en favorit på senare år som Tarrefilmblogg utav alla tjommar i världen introducerade mig till några år tillbaka.  Har jag sett serien? nej, Kommer filmen övertyga mig att göra det? ....helt ärligt ja och nej, det finns verkligen stunder som gör det frestande men man vet att de bränt sina bästa kort på filmerna så..... Klovn får sitta på Att-göra-Listan....en kyrkogård rättaresagt.. Filmen har småroliga stunder, såsom att de som inte läst en bok i bokklubben får sig en knäpp på näsan som straff, samtalet om vad sexakten "pärlhalsband" är förnågot, en pinsam sexnatt och dramat på golfbanan, alla som slutar en konfrentation som är svåra att sitta igenom pga pinsamhet å man märker att man sitter å grinar illa å gnider sig i sin stol. Dansk film, nordisk film överhuvudtaget är vanligtvis inget jag diggar, nordiska komedifilmer är inte komedi, de är dramadys eller när de faktiskt försöker vara roliga blir det bara flopp av allt då de anser att Hey Baberiba gänget är det roligaste sedan Charlie Chaplin och ytterst få filmer gör dramadys bra, Tomten är far till alla barnen, Idioterna och och...Klovn...ja det är rätt mycket drama men Frank Hvam som filmens huvudperson gör det mesta småroligt, inte hysteriskt rolig men det är den roligaste filmen från ö nationen sedan Terkel  knibe och den bästa live action därifrån sedan Riket. Frank och Caspars totala motsatser spelar bra emot varandra, Pappa utan koll-figuren Frank och överkåta-och -desperat-för-å-vara-cool-fast-han-är-40 Caspar är båda bra med den Inbetweeners liknande humorn som oftast slutar med pinsamheter, fast inte lika bra, så här kan vi säga medans Inbetweeners filmen är en stadig 4 så är Klovn, som är förbaskat bra trots sitt handikapp (en nordisk film är ett handikapp inom filmbranchen men vi älskar dem endå, fast inte lika mycket) medans Klovn som är rolig men inte lika minnesvärd eller märkvärdig men har en å annan rolig scen som drar i ens smilgropar. Cringe humor done right helt enkelt men inte upp till mått med sin brittiska counterpart. Klown the Movie får 3,5/5 Guldkameror. den har växt på mig och medans jag lägger upp den skiftar det mellan 3,5-4/5
 
Markus