FilmFett

2018-03-21
00:03:00

Klovn Forever

Kan man ens toppa slutet på förra filmen? Hur som helst Frank är pappa till 2 barn, en dotter vid namn Fie och en ny bebis som fått namnet Malthe med sin fru Mia från förra filmen. och Caspar är lika kåt som vanligt men han är singel så deras liv har förändrats. På Maltes dopdag så kommer Frank på Caspar i sänghalmen med sin dotters barnflicka vilket leder till att  Mia och Frank måste hitta alternativ för att skydda sina liv och relation innan Caspar förstör det. Frank vill bara vara en kärnfamilj medans Caspar aldrig växte ur partyåldern men i ett galenskapsdrag så säljer han allting och drar till Los Angeles. Frank läser detta i tidningen och inte fått veta något utan åker dit. Frank får veta att detta beror på att de båda glidit isär och får en sista uppgift av Caspar att leverera hans kakadua till sin exfru. Caspars hej svejs gör Frank så ofokuserad att han tappar fokus under bebissimmet och tappar bort Malthe i poolen..Malte är 4 veckor och platsar inte i en pool men funderar ut vad han nu ska göra som arbete...kanske starta en blogg? pmf lam ide vem fan har en blogg nu för tiden?
 "A great Dane WITH a Great dane! get it??"
Frank uppmuntras att hitta en ny vän då ingen förutom han själv verkar sakna Caspar. I en hiss möter han Jamie Lannister skådisen Nikolaj från Game of thrones och han ljuger om alla arbetsplaner han har på gång....nu gäller det bara att faktiskt ha några riktiga planer att fundera ut. Han får den super smarta idén att dumpa familjelivet å allt å själv åka till LA till Caspar. Frank dyker upp i Caspars palats där han bor med sin dotter och ett dussin horor. Caspar har världens idé, den största fest och bara danskar och snyggisar är inbjudna men Casper har ju snopp...och tjejor har en snippa.... och så vill han skaffa en Great Dane till festen..fattar ni...en great Dane med en Great Dane hund. Drama uppstår på festen när Frank gör till sig inför festens gäster då han tror att hushållerskan gjort något elak mot honom.
Denna görs bäst i en double feature med den första filmen
Samma gäng, samma skådisar, samma humor, samma kvalité, Vill du ha Klovn igen, nu får du Klovn, bara en annorlunda handling, bra skämt och inte en rehash utan mer av det goda vi gillade från andra filmen. Nu får vi chansen att ställa till trubbel i Amerika, vad är det med komedi uppföljare och åka till mer "exotiska ställen", Sune (om man nu räknar Sune i grekland som en sequel till Sunes Sommar), Baksmällan mm. och nu Klovn. Vi får några roliga comebacks från förra filmen, Bo som nu är 5 år äldre och inte lika fet samt Mias mamma som fortfarande är blind på sitt öga efter Frank spunkade i det i tron om att det var Mia. Man måste ju uppskatta Franks förmåga att totalförstöra allt och filmmakarna är rätt kreativa med det då det mesta leder någonvart där man inte är beredd på det. Den här jävla filmen får dock.....vaggande fingret av skam då de våar visa en kakadua....en fågel...helt enkelt mitt drömhusdjur trots att de kan få raseriutbrott så vill jag fan ha en, Caspar har en som han överger i Danmark medans han åker till LA,....skicka hit fågeln Caspar, jag ger han kärlek och döper han till Kapten Kastrulllock.  Vi får ett intryckt cameo av Adam Levine, sångaen i Maroon 5...vilket är lite lustigt att se i en dansk produktion... ja till å med att se Nikolaj ....the Kingslayer från Game of Thrones är skumt, att se han spela sig själv, inte tillräckligt udda som då han var med i svenska filmen Underbar och älskad av alla. Klovn 2 är precis vad en uppföljare ska va, mer påkostad, utveckla karaktärer, hålla sig i samma anda som första filmen men även sin egna produkt...allt annat än Hangover 2. Klovn Forever får 3,5/5 Guldkameror.
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: