FilmFett

2018-03-23
01:11:00

Avenger X

Jag älskar Fantomen, alltid gjort kommer troligen göra det en lång tid framöver, visst jag har inte läst det på evigheter men har kvar mina tidningar från 90-talet och ägde även hans ringar man fick från en tidning, de är borta nu...hur som helst, här är en italiensk kopia.
Kom ihåg, detta är inte Fantomen, det är en helt unik karaktär ;)

Efter ett jazzigt intro med seriebilder av våran hjälte (som faktiskt har en egen serietidning, en ren kopia av Fantomen)möter vi Veronica som är sekreterare till en boss för ett av Europas stora apoteksföretag, Veronica hittar smuts under deras naglarna på chefen och hotar att avslöja deras apotek/drogskapande hybrid till företag via utpressning. Hon vill gifta sig med Lemar, bossen, så att hon kan få hälften av vinsten. Veronica får ett annat erbjudande, ett uppdrag, att åka å möta en kontakt till Lemar men det är ett bakhåll och mördas. Polis tror att mördaren är Mister X, en fantom, mannen av 1000 ansikten, och ökänd bov och Veronicas död är lik Xs signatur dödande. Mr. X efterlyses på TV och som tur är sitter den verkliga Mr. X sitter och tittar på detta program. X är inte alls glad att hans alterego används av andra i illigala anspråk och han hoppar in i smeten med flera olika kostymer, såsom en fönsterputsare för att spionera på gangstrarna Veronica jobbade åt och hör om en mystisk "Operation Drake", en operation värd 200 miljoner Dollar.
inte fantomen som sagt, helt egen figur som står på sina egna 2 ben, glöm inte det

Tänk dig typ Diabolik fast i mycket sämre kvalité och i en billig fantomen dräkt så har du Avenger X och han är mycket MYCKET mindre suave och cool än Diabolik...eller Fantomen.... dräkten ser så billig ut och postern är det som blev mest ihågkommen av filmen...den är inte känd med den återanvändes senare till 2 turkiska kopior av Fantomen. Pier Paolo Capponi  som spelar våran mystiske X och är väl det bästa med filmen trots att hans insats inte är märkvärdig, han har inte så mycket karisma i denna film och verkar endast vara ett sätt att tjärna snabba pengar. Ja detta är bara en pengako, för å tjärna in snabba cash på en trend och den är väl genomtänkt iallafall,  det är inte mycket handlingsflubbar och är en av många eurospy rullar som kom ut på 60-70 talet. Den glömdes snabbt men blev senare lite kultförklarad och fick till och med en uppföljare i serietidningsformat men filmenst stora brist på våld är en riktig turnof och det tar år och dagar innan vi får se vad vi vill, X i kostym utan den mesta tiden spenderar han som vanlig kille, ja jag gnällde att kostymen var en 5 kronors kopia men den är mer intressant än Capponi utan kostym och vi får seriöst vänta mer än hälften av filmen innan vi ens får ett slag, den döda kroppen som poppar upp i början? dödas off screen och poppar senare upp utan våld. Det mest minnesvärda för mig är en scen då X skjuter cigaretter ur en pistol som är gömda kameror men utöver det bjuder Avenger X på absolut inget som får den att sticka ut och är endast ett tappert försök i mängden, vill du ha allt Avenger X lovar, se Diabolik istället. Avenger X får 1.5/5 guldkameror.
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: