FilmFett

2018-06-08
11:49:59

Little Rita in the West

Butch Cassidy är ute och gör det han gör bäst, rånar folk i Western men som tur är ...eller ja... Cassidy skjuter ihjäl mannen med bytet så Rita är lite sen till festen men Rita och hennes nya medhjälpare Fritz skjuter ihjäl hela gänget sedan sjunger de. Little Rita och hennes kumpan åker till en indianstam som styrs av hövding Silly Bull som bjuder på fredspipan. Rita och stammen är goda vänner och för att hedra att Rita överlevt sålänge i vildmarken full av banditer så ställer Sitting Bull till med ett musik och dans nummer.  Silly Bull säger att den enda nyckeln till fred i landet är att om guldet som tagits ifrån landet återlämnas till bergen dit de kom ifrån men detta guld är nu i Rngo och Djangos händer, 2 av de absolut farligaste männen i landet.
"Where do you come from?" "from Where I left"
Det visar sig dock att Ringo redan stulit indianernas guld och Rita ger sig ut för att hämta tillbaka det. Ringo är i stan och ska hämta Zokos huvud då Ringo är prisjägare.Ringo kirrar skivan men får inte fira länge då Rita dyker upp och kräver tillbaka guldet han stal. Rita ger Ringo på moppo och sedan sjunger hela staden en tribut låt till deras hjältinna. Men tyvärr när Ringo är borta dyker Django upp och även mer hot i form av Black Stan dyker snart upp..men Rita faller för Black Stan vilket gör dramat ännu mer komplicerat.
hur kan man inte hjlpa å digga till sådan filmmusik??

Little Rita, spelad av Rita Pavone är egentligen en sångerska som slog till i filmbranchen. Som sångerska har hon sjungit många klassiska (och vackra) sånger och kan typ ses som Italiens svar på Lil Babs fast..mer ikonisk... Rita är som skådis....jäkligt bra, hon är gladare än Robin i ett billigt horhus och när hon är sad så kan hon verkligen få publiken "naaaaaaw"-iga med sitt deppiga ansiktsuttryck. Musiken är jäkligt catchy men det blir distraherande om man tittar på den engelska dubbningen vilket jag råkar göra så de snackar engelska och POOF italienskt sångnummer, detta är dock endast ett problem man inte får om man tittar på den italienska dubbningen. Att ha så stereotypiska indianer hade aldrig godkänts idag men de är roliga och inga större rasistiska ting sker förutom att de är mer oogabooga scalp people än vad PK maffian idag hade accepterats. Att ha så många Western ikoner såsom Django, Ringo och även riktiga historiska figurer såsom Cassidy och Jessie James är kul, Little Rita är en actionpackad men endå underhållande Spaghetti Western med glimten i ögat, inte blodig men full av pang pang och framför allt catchy musik, den sätter sig på huvudet direkt även om du inte kan itelienska. Dubbningen i denna utgåva är helt okay och historien är bra. Nu när jag skriver detta så lever fortfarande Rita Pavone och jag rekomenderar att du kollar upp hennes musik för några sweet italian tunes men mest av allt så tycker jag du ser filmen först då det är en bra introduktion till rita och hennes musik...denna eller nazi musikalen hon gjorde kallad Le Feldmarescialla som du  bara måste se då vi får nazister som sjunger musikaler i samma stil med To Be or Not To Be fast med glimten i ögat och är en av de bästa Nazisplotation filmer då nazisterna framstår som en three stooges scetch. Little Rita in the West är en kul och svängig musikal och den enda barnvänliga Spaghetti Western jag kan tänka mig och får 3/5 Guldkameror och varma rekomendationer.
 

Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: