FilmFett

2018-06-22
01:27:00

Boxtrolls

LAIKA film nummer 3, go! I staden Cheesebridge kidnappas ett barn av en mytologisk varelse kallat ett Boxtroll, det har blivit en epedemi så en trollfångare hyrs in. Dessa varelser har...låda på magen... de gillas inte av lagen.... och de kommer endast ut på natten då ett strikt utegångsförbud gäller. Under staden har Boxtrollen ett helt utopia där de gömmer sig och samlar på sig allt stöldgods precis som zigenarna i Ringaren i Notre Dame och det är här barnet de kidnappat från ett barnhem växer upp i ett kärleksfullt hem där han uppfostras av ett av trollen som kallas Fish (för det är en fisk på hans låda, Eggs låda är en gammal ägg låda) Åren går och Eggs blir en ung man och får även följa med och upptäcka Cheesebridge om natten men deras samhälle har ett problem, Trollfångaren är bra på sitt jobb och deras population har minskat drastiskt under åren. Trollfångaren har ett mål, att få en vit hatt, en symbol för Cheesebridge mäktigaste mäns hemliga ostätar klubb där alla viktiga beslut tas i staden och Trollfångaren vill inget hellre än att ha en rolli styrandet av staden...deras beslut involverar mest vilka ostar som ska säljas och deras huvudkvarter är the tasting room där de sitter och snackar medans de smakar massa olika ostar (Where the fuck do I sign up).
When you about to get all Cosby up in this biatch
 
En natt när Eggs och gänget är ute hamnar Eggs öga mot öga med...först en ung flicka vid namn Winnie men deras första möte blir kortvarigt då trollfångarna snart dyker upp och jagar bort dem. Winnie har norpat sin pappas vita hatt, hon är nämligen borgmästarens dotter och medans Winnie bryter mot utegångsförbudet med hatten i sitt förvar,  något Trollfångaren märker och drar nytta av det. Medans Winnie blir förnekad av sin far så fångas Fish av trollfångarna så nu är endast Eggs och ett fåtal troll kvar inklusive Shoe (som har skokartong som kropp). Eggs ger sig upp till ytan där han märker att han är mer människa än boxtroll och teamar upp med Winnie för att rädda Fish och även besegra Trollfångaren som visar ha mörkare påhitt på gång än att bara fånga troll.
"NO! Don't scratch those in public! That's why they're called privates! "
 
Boxtrolls kom ut 2014, de har ett eget språk och en egen art som gillar att busa och ställa till trubbel, de distraheras lätt av löjliga ting ....min poäng är att de troligen är Laikas svar på Minions, lätta att sälja leksaker av då deras design är billig och simpel och endå barnsligt nog till alla små barnen...annat vare Coraline som var kusligare än Robins hemliga youtube kanal där han doppar snoppen i honung och Paranorman som reffererade tll ordet Fuck men här har vi en film just för barnen. Detta gör dock att Boxtrolls är den mest...sockersöta filmen hitils av alla Laika filmer, Släng in en Naw- Räknare, det är mycket gulligull vilket...efter de inte så barnvänliga filmerna de producerat innan är en nypa frisk luft. Jo miljöerna är fortfarande smutsiga och gråa. Brann från Game of Thrones spelar filmens hjälte Eggs och Ben Kingsley är rösten till filmens skurk, Trollfångaren och är jävligt bra, Dekota Fanning som gav rösten till Coraline har en syster och just denna syster ger rösten till Winnie, simon Pegg och Nick Frost från Cornetto trilogin gör även röster som några av Trollfångarens hejdukar, Trollfångaren har ett namn, det är Archibald Snatcher, passande namn för någon (inspirerad av Barnfångaren från Chitty Chitty Bang Bang) som fångar ohyra. Filmens klimax är jävligt oväntat men jag kan säga att det involverar ost, något som driver filmens skurk och en viss allergi som gör vissa matvaror helt oätbara för vissa människor. Filmen var bättre än jag trodde, den har mörka stunder och är bättre än Paranorman men inte bättre än Coraline men har bra röstskådespeleri, kul manus med tvistar och roliga karaktärer med unik design. Boxtrolls får 3/5 Guldkameror.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: