FilmFett

2018-06-08
19:20:36

10 filmer om mitt liv

Dags att visa upp sin gömda sida för er. Berätta lite om en Robin som ni kanske inte sett. Filmer som på något sätt handlar om mitt liv!
 
 
10. Holy Motors
2012 var ett deppigt år för mig. Första året efter studenten och jag var arbetslös, hade inga planer på något och ville bara fly till ett annat liv. Lustigt nog kom Holy Motors ut det året. En udda film som är fri att tolka hur man vill. Men i slutändan handlar det om en skådis som bytar personligheter och "händelser" i filmens gång. Och den lyckades fånga den extensiella kris som jag gick igenom innan jag förstod att man inte kan fly den man är.
 
 
9. Bringing out the Dead
Tidigare i år blev jag lättare utbränd av jobb och fick mig en liten läxa i att vara försiktig om hälsan. Något denna filmen är bra på att göra är att prata om vilka symptomer man kan få av att vara utstressad. Cage försöker få sparken som deppig och utsliten ambulansförare. Inte så deppig som man kan tro, men oväntat intressant då man kan se symptomerna jag fick, särskilt när saker spårade ut i filmen.
 
 
8. The Room
Say WHAT? Seriöst, The Room som film går ju att diskutera. Jag och Markus älskar den för hur kass den är. Men skapandet bakom filmen är en jävla saga! Se filmen The Disaster Artist och se vad jag menar. Eller ännu bättre: läs boken! Vem blir inte inspirerad av denna saga?
 
 
7. Blade Runner
Favoritfilmen måste klart vara med. Denna futuristiska film är en mörk historia om ensamhet, samhällets förfall och människans ursprung. Och som introvert är världen både en hemsk plats, men även vacker i sin hemska syn. Därför lyckades filmen ge mig en insikt i att jag inte är ensam i att se världen som melankolisk, hemsk, mörk...och jävligt vacker!
 
 
6. Blue Velvet
Inte lika djup som tidigare punkter. För Blue Velvet har ingen djupare anledning till min kärlek till filmen. Utan anledningen är att jag minns upplevelsen så väl! I gymnasiet hade vi filmkunskap och vad visades på en stor bioduk under vår lektion om surrealistisk film? Jo, Blue Velvet. Jag var kär! Första gången jag såg en surrealistisk film och det var som en helt ny värld öppnades för mig. Blue Velvet är anledningen till att jag älskar film!
 
 
5. The Big Lebowski
En film långt ifrån min personlighet, men väldigt nära mitt hjärta. The Dude...vår pårökta, sjukt lugna stekare som glider fram i livet som på en Aladdin-matta. Jag är hans raka motsatts. Undviker droger, neorotisk, nervös och rätt dåligt självförtroende. The Dude är allt annat. Han som aldrig tar saker så tungt och ändå är med om otroliga äventyr. En hjälte man aldrig kan, eller vågar, leva upp till.
 
 
4. The Graduate (Mandomsprovet)
Ja, varför skulle jag göra listan på denna dagen? Jo, första gången jag såg filmen, typ förra året, så grät jag nästan. Allt vår unge Dustin Hoffman går igenom är det jag kände. Studenten var full av glädje, skrik och rop. Men innerst inne var jag sjukt rädd. Och efteråt kom frågorna haglandes "vad händer nu?", "hur känns det?". Jag visste inte! Jag vet fortfarande inte. 
 
 
3. Until the End of The World 
Jorden är gigantisk med så många saker att se, folk att träffa, kulturer osv. Och vi människor är rädda. Rädda för att utmana oss själva. Men inte Claire från denna filmen! Med hjälp av stöldgods resor hon från land till land, på jakt efter ett ovisst mål. Vi pratar alltid om mål, om vad vi vill. Men resan då? Är inte resan viktigast? 
 
 
2. Fira med Ferris
Vännerna runt mig är de bästa som finns! Jag och Markus är olika, men samtidigt så har vi så jävla kul ihop. Och att träffa "the gang" är något bland det bästa som finns! Fira med Ferris handlar om 3 olika typer av personligheter och deras vännskap under en dag då de skippar plugget. Den neorotiska Cameron är så sjukt lik den jag var i gymnasiet!
 
 
1. Secret Life of Walter Mitty
Jag var drömmaren med stort D! Inte den typen av D, Markus....Jesus. Jag drömde om livet, äventyr, saker jag ville göra. Men precis som Walter började jag ta steg ut i verkligheten och insåg att drömmar bara är drömmar. Verkligheten bjuder på mycket mer och visar vem du verkligen är. Magiskt bra film, ärligt talat.
 
Så...detta långa inlägg har nog öppnat upp olika sidor av mig ni inte sett innan!
Stort grattis till alla studenter!
 
Robin
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: