FilmFett

2018-07-04
02:30:00

Long Weekend

THEY GONE DONE KILLED A KANGRAROO! Yepp, det är filmen där de hade ihjäl en riktig kängru men mer om det senare. Marcia och Peter är ett par som inte gör annat än att gnälla på varandra och bråkar. De ska för någon annledning ut å resa Peter har med sig ett gevär han låstas sikta mot Marica indikerande att parets bäst före datum utgått för länge sedan. Bilresan börjar skitstelt, de grälar och behandlar varandra som brännäslor. Under natten råkar Peter köra över en kängru (här dog den faktiskt på riktigt) och Marcia hamnar öga mot öga med en mörk lång främling som hon får romantisk ögonkontakt med. Resan fortsätter fram tills paret märker att de är helt vilse...i Australiens vildmark.
 

" I murdered a kangaroo tonight..." till minne av kängurun de hade ihjäl i filmen <3 Kjäll Känguru always in our hearts

De sätter upp en campingplats, gör skogen till sitt hem, hugger ner träd, kastar fimpar och bränner skog. I en fin scen ser det ut som om det grälande paret blir nykära på nytt, men snart märker det att skumma saker händer såsom att ett armborst avfyrar sig själv. Peter han själv gör inte saken bättre då han skräpar ner både land och hav med diverse skräp som om naturen är hans egna egendom och skjutbana. men under filmens gång märker de båda hur moder natur ger dem fingret och använder allt från myggor till stora däggdjur för att utlova hämnd mot våra 2 inhumana karaktärer.

" Oh why dont you go fuck yourself Marcia"

Filmens enda moral är dont fuck with nature or it will fuck back ompyntad i en rätt så bra naturskräckis med vackra bilder av Australiens fantastiska vildmark som är fasansfullt vacker. Okay så filmen är känd för scenen då en riktig kängru dödas men något man bör tänka på är att i Australien är kängru ett vanligt byta, de till och med görs burkmat och säljs i affärer så att ha ihjäl en känguru är typ som att ha ihjäl ett rådjur. Så...vart är de? I en scen ser vi svarta svanar och koalor medans i samma scen ser vi Tasmansk pungdjävul som endast finns på ön Tasmanien och Koalan finns endast på Australienska fastlandet, och det var dagens avsnitt av "Markus gnäller på filmmakares okunnighet om djurriket". Skådisarna är så bra de kan bli, de är både hatobjekt men har endå stunder man känner för dem som då det ser ut som de är nykära, ett riktigt "naw"-moment men snart grinar man illa mot dem då de behandlar naturen sämre än en offentlig toalett, toppen av det hela är då Peter gör omelett av ett örnägg (vitbukig havsörn för att vara mer exakt) . Båda huvudskådisarna, John Gargreaves (som dog i AIDS 1996) och Briony Behets är kända från diverse såpoperor (något mycket stort i Australien) och tv serier och det kom nog lite som en chock att Briony visar rattarna i denna, mycket nice om man får säga det själv. Skräckfilm säger Wikipedia, sräck säger IMDB....det dröjer länge innan skräckelementen börjar dyka upp då majoriteten av filmen är ett experiment i parkemi, 2 karaktärer som hatar varandra, med ett förflutet involverande Marcias abort som ökar dramat men när skräckfilms delen väl börjar så slår de på stort.  Long Weekend är en makaber uppelevelse med mycket stunder man helst vill slippa se, det är en resa från helvetet och den är så välgjord att man känner sig som en stum åskådare medans ett par bråkar medans man själv är tredje hjulet på resan. Natur och djur scener är fantastiskt gjorda och hade det inte varit för att Peter och Marcia jävlas med naturen hade det kunnat funka som en reklamfilm för Australien resor. Välgjort drama och skräck, med sen ankomst,samt jävligt bra skådespel  landar Long Weekend  på stark 3/5 Guldkameror.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: