FilmFett

2018-01-06
08:08:00

Uncharted: Drakes Fortune

Som stolt PS4-ägare kan jag knapra mig genom stekta spel jag tidigare missat. Och Uncharted Drakes Collection tillåter mig att besöka magiska platser i 3 av hans spel. Lite som Crash Bandicoots edition.
 
Spelets starkaste del är en båtjakt.
 
Nathan Drake, en enmans-armé och guldsökande äventyrare. En man vars påhittighet och totala respektlöshet för säkerhet konstant hamnar i trubbel! Han har fått en reporter, Elena Fisher, med sig som undersöker Nathan under hans nya uppdrag. Att hitta hans förfäder, Francis Drakes, dagbok, som kan ha information om var guldstaden El Dorado kan finnas gömd. Med hjälp av äventyraren och Nathans äldre kollega "Sully", ger dom sig iväg till en ö i Amazonas djungel. Självfallet är dom inte ensamma, utan Sullys fiende Gabriel Roman beslutar sig att han vill ha El Dorados hemlighet. Men...vilka hemligheter döljer staden?
 
 
Okej, detta är en Tomb Raider/Indiana Jonas kopia. Men det snabba tempot byter ut mot Tomb Raiders omöjliga hopp, pussel och långsamma tempo. Det blir eldstrider, oändliga, generiska bad guys som alltid står med ryggen vända mot Nathan. Öppna för att användas som punchingbags. Och våra huvudskurkar är rätt lama.
 
 
Men spelet har potential! Miljön är mysig, men blir snabbt tråkig. Att enbart rusa runt i en djungel och panga ihjäl folk blir lätt tråkigt. Fast spelet släpptes i slutet av 2007 och blev tillräckligt stort för en vassare uppföljare. Och som en början till en mäktig spelserie så är den intensiv och kul. Men det har åldrats rätt dåligt och är mest "standard" i dag. Och El Dorado i sig hinner man knappast upptäcka förrens spelet är över.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: