0

Uncharted 4: A Thief´s End

Nathan Drakes sista äventyr, so far. För i femte utgåvan, som jag ännu inte testat, så är det hans fru, Elena, som är huvudroll. 
 
 
Nathan Drake har lagt pistolerna på hyllan och hans äventyr med hans fru Elena innehåller tjafs om disken, modiga dykningsuppdrag och att betala räkningar. Men när hans bror, Sam, återvänder efter förmordad död, så väcks gamla minnen till liv. Särskilt när båda är ute efter samma sak. Hela deras liv har dom sökt en piratskatt och nu måste Sam ha Nathans hjälp, om Sam vill överleva. Nathan ljuger för sin fru och drar iväg på ett äventyr med Sam och sin äldre mentor, Sully. Ett sista äventyr och en jakt mot deras rival, Refe Adler och hans kollega Nadine....
 
 
Extremt mycket berättande sker i mjuka tempon, inte helt olikt Shenmue-serien. Det är inte mycket action till en början. Mest klättrande, vandrande hit och dit och mycket prat. Det är tyvärr rätt tråkigt. Särskilt om man ska spela om spelet. MEN berättandet är bra och tempot blir explosivt senare.
 
Herrejävlar vad snyggt spelet är! Offantligt välgjorda miljöer och extremt bra skådespel. Nolan North är magisk i rollen som Nathan. Och hans äldre bror Sam spelas av Troy Baker, en mycket välkänd röst i TV-spel och Anime. Och jag älskar hur vi äntligen får se mer av den sista, underbara piratstaden Libertia, som vi denna gången för utforska mer än att bara ha med den i spelets sista tio minuter. Detta är även ett extremt öppet spel.
 
 
Bästa delen är nog när man slåss mot den oövervinnliga Nadine. Sedan så är spelets dramtiska ögonblick extremt känslomässiga och karaktäriska. Ja, detta spelet är som bäst när det balanserar karaktärer. Kul, men lite segt.
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin