0

Hollow Man

Dr. Sebastian Caine, spelad av Kevin Bacon så vi kommr kalla han Prof. Bacon för det låter roligare jobbar hårt på att göra sin osynlighetsformel perfekt...då han inte spionerar på sin sexiga granne, det spelar roll senare i filmen. En kväll får han en snilleblixt som han delar med sin medarbetare Linda...som även är hans ex som nu ligger med ännu en av deras lagarbetare. Laget som jobbar å militärens vägnar har ett helt labb fullt av osynliga djur, därbland en gorilla kallad Isabell som de kommer testa Dr. Bacons upptäckt på och det lyckas då man har kunnat göra gorillan osynlig men inte synlig igen. Nu när experimentet lyckats så kan labblagets gyllene 11 månader vara över då det inte finns mer att forska om inom ämnet....såvida inte testar på en människa som aldrig gjorts förut.
"You know what, Matt? It's amazing what you can do... when you don't have to look at yourself in the mirror any more."

Än en gång, Dr. Bacon är vetenskapsJesus och han är nu osynlig då än en gång, experimentet blev en succe. Dr. Bacon tycker att det är skitkul och skojar till det direkt men det enda sättet att se honom är värmekameror, ta notering, dessa är viktiga senare i filmen. Det första Dr. Bacon gör som osynlig....pillar på kvinnor och sexuellt ofredar dem utan att nån märker det. Experimentet är menat att pågå i 3 dagar men när det är slut så ska de göra han synlig igen men en tabbe ger Dr. Bacon ett anfall och han förblir osynlig men hans lag för ett plastskin åt honom så man kan se honom...plastskinnet är kusligt som satan och en av anledningarna till att filmen är minnesvärd för mig. Men är man osynlig vill man gärna dra nytta av det och Dr. Bacon ser snart som en gud som kommer undan med mord och inget kan hindra det man inte ser...eller?
"Da Vinci never slept. Said it was a waste of time."

1990-talet, Bram Strokers Dracula gör succsee, därefter gör Mary Shellys Frankenstein medelmåtta succsee men trenden var ett faktum, med Wolf, Mumien och Hollow Man fick vi ett revival som inte var efterfrågat, men i dagens läge då vi är mer nostalgiska än någonsin så försöker man än en gång fast denna gången drar man en Avengers och har allt i samma värld med Dark Universe  så varför inte titta tillbaka på 90-talets försök med min personliga favorit av den här vågen. Jag såg Hollow Man på tv tidigt 2000-tal och den skrämmde skiten ur mig, från Kevin Bacons bleka plastansikte utan ögon och mun till gorilla scenen som idag är en gnutta daterad i inomborgs-effekterna men när apan får skin så ser den mer fotorealistisk ut än många effekter idag. Hollow Man har en lugn början där vi ser att Kevin Bacons karaktär men när det börjar så börjar det verkligen med buller och brak. Är den bättre än 1933 versionen`? NOOOO Bacon är bra (och gott på hamburgare) men han är långt ifrån att vara någon Claude Reins men Hollow man är bättre än många av dess uppföljare och rip-offs, så det är helt klart en av de bättre osynliga mannen filmerna och en av de bättre Paul Veerhoven, inte lika bra som Robocop, Total Recall eller Starship Troopers men är bättre Showgirls (som är roligare dock, fast av helt fel annledning) och Basic Instinct så det är en medelmåtta Verhoeven film med. Skådisarna är bra, Kevin Bacon är lite "icke-forskare" dock men Kevin Bacon är Kevin Bacon. Josh Brolin som hans rival är också bra men filmen men det är som många skräckisar från den här tiden lider av...eller gynnas på ett abusurt sätt är att musiken är daterad vilket spikar fast filmen i 90-talet och är inte tidslös utan är mer en media relik, fortfarande bra men du ser vad jag menar hoppas jag.  Det.....det är rätt säkert att jag kör en Robin och skippar resten av "serien" som består av en sequel med Christian Slater och vi får 2 Inviseble mens (hehe),en god och en ond men som sagt, vi kör en Robin och krashar det planet precis när det lyft. Tills vidare får Hollow Man 3,5/5 Guldkameror. Jäkligt bra fast Verhoeven inte anser att det är en av hans egna filmer då studion tog över filmen och gjorde sedan aldrig mer en Hollywood film.
 
Markus