FilmFett

2018-01-10
02:54:00

Herbie Goes to Monte Carlo

 
Så det är en Herbie vecka detta alltså? Här trodde jag att vi skulle se filmer som fick Death Race att framstå som en lek i en sandlåda men ahepp nu ser vi gulligull filmer om Herbie...visst de är ju roliga å så och innehåller en å annan krash men...dessa filmer har hjärtat på rätt ställe...det...det är inte Filmfett... Jim från första filmen har återfått Herbie och tillsammans med sin kompis Wheely spelad av Disney veteranen Don Knotts anländer i Paris för att delta i en Grand Pix som avslutar i Monte Carlo i Monaco. När Herbie anländer till tävlingen skrattar alla åt den lille veteranbilen och ja... detta race är Jim OCH Herbies comeback och första race på 12 år men ingen tar verken bilen eller Jim seriöst.Men ursäkta du får lite Rosa Pantern i min Herbie film då vi får en annan handling om en 6 miljoner dollar diamant som råkat ut för ett rån. Då rånet går åt pipan så gömmer rånarna diamanten i Herbies gasolintank så nu är det en jakt på Herbie den lilla racebilen istället för diamanten men rånarna är inte Jims enda problem, en rival iform av Bruno i en snygg porche gör raceinglivet surt för Jim. Lugn, det blir värre...Herbie blir kär i en annan bil.
Vi har fått förfrågnngar om Transporter serien..... notera detta Filmfetts övergudar och våra befirare

Självklart så är bilens förare en kvinna och en romans vankas men det är inte lätt då tjejen är sur för att Herbie förstörde hennes race. På tal om race s¨å är det dags för Herbie och hans är riktigt risrostig och inte bättre blir det av att han distraheras av bilen han kärar ner sig i. Herbie rymmer, piffar upp sig i en fontän och plockar även blommor åt den andra bilen så har vi filmhistoriens första automobiliska dejt. Problemet är bara att Diane, bilens förares bil nu är borta med och detta leder henne rätt in i Jim och Wheelys armar så nu måste de sammarbeta för att hitta bilarna, och klockan är knapp då det stora racet till Monte Carlo är snart och även undvika de 2 tjuvarna som är efter Hebies innehåll.
Roy Kinner spelar en biroll och är en av filmens bästa tillskott!

Herbie serien är hitils bra...rolig...en sak är de sämst på..introducera kärlekstjejer och i denna är det uppenbart från seriöst första scenen och ja klumpigt är bara förnamnet, detta är dock förlåtligt då Wheely säger åt Jim att skippa tjejerna då han avlagt ett löfte om att göra det samma, skämtet här är att det egentligen inte är något som såg lovande ut för Wheely endå.Don Knotts spelar Jims nya kompanjon och vad som hänt med Teneesee  sägs inte.Att Herbie blir kär var oväntat, hur ser en bil ut när han är kåt och galen? Jag trodde nästa film var Herbie Goes Bananas. Det är kul å se Herbie i ett race med riktiga sportbilar, innan har det mest bara varit vanliga bilar i en denna gång är det mer moderna racebilar .....helt ärligt vet jag inte vad jag snackar om....bilar som ser racer ut? Som sagt i temaveckats intro, jag är den sista som bör snacka om bilar. Men ey! En sak jag vet är vad jag tycker är roligt...denna filmen...igämnförelse med de 2 andra är en garanterad nedgradering, här är det inte lika kul eller absurd som i de 2 första förutom att Herbie blir kär, det är filmens största komiska moment och det dras ut på utan att bli tjatigt. Filmen har roliga stunder, bara inte lika många som innan. Att så många andra volskvagen beetles lever som i slutet av Herbie Rides AGain nämns inte men jag tror det är menat att Dianes bil också lever?  Raceing scenerna är vilda och galna med god gammaldags vinjettmusik och är lite mer vad man tror man kommer få av Herbie Filmerna med slapstick men bjuder en än gång på mycket rolig..mest smådåliga skämt och skumma scener som underhåller både barn och vuxna och bjuder på bra skådespelarinsantser, till och med Don Knotts bjuder på fler skratt än han någonsin givit mig. Hitils är Herbie serien en jävligt bra serie och den kommer även med ett stort feministiskt medelande för som håller än idag så gillar du sånt så är det nog seriens bästa för dagens förvirrare ungdomar. Herbie Goes to Monte Carlo får 3/5 Guldkameror.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: