FilmFett

2018-01-11
00:57:00

Herbie Goes Bananas

 
Sista filmen i orginalserien, är det även Filmfetts sista Herbie rulle?...troligen inte då jag slog ner Filmfetts onda överherre och nu sett sett släppningsschemat (imorrn ska Robin gå igenom Emoji filmen. Så filmen börjar med en melodi utav skvallerbytta bingbong....är detta när serien fick sitt rykte om fjantiga bilfilmserie? vi får ta en titt å se! Vi möter Jims brorson Pete hans comic relief kompis, en brunhårig snygging, en fulare kortare sidekick, ingen annan får köra Herbie. Herbie är nu lokerad i Sydamerika där något stort pågår, en karta till en Inca skatt placerad i en försvunnen stad hittas och affärsmannen Blythe är mer än villig att tjärna ett par miljarder. Så det första våra hjältar OCH skurlar råkar ut för i Rio De Janiero är att bli rånade (vad annars?) av en liten pojk som stjäl deras plånböcker men Pete och hans vän XXXXX fångar grabben men Herbie vill hjälpa honom å låter grabben gömma sig i bilen och det är då männen ser pojken och bilen så nu är skurkarna på jakt efter inte bara grabben utanäven bilen han ligger i. Det är nämligen så att i grabbens ficka ligger skattkartan till den försvunna Inkastaden där århundradets skatt ligger.
Jag gissar på att det kommer bli Herbie-vecka istället för cool bil-vecka...

På väg till Panama, på ett fartyg möter grabbarna Melissa och hennes mamma som vill att dottern ska träffa någon man men Melissa är nörd medans Herbie och grabben totalförstör fartygskaptenens fina middag....oh ja Melissa å Pete vankar ett förhållande, varför har alla Herbie filmer ett påtvingat förhållande??? Herbie ställer till det så mycket att Kaptenen får nog och SLÄNGER HERBIE ÖVERBORD! Seriöst, de slänger han i det sydamerikanska havet och sätter grabben i husarrest...de skulle ha gjort tvärtom istället. Med Herbie överbord kommer våra 2 hjältar hitta en annan bil för att kunna delta i Rios stora race? Som vi aldrig får se föressten, det snackas om ett stort race men det sker aldrig! Kommer Herbie återvända på nått vis? Kmmer Inkastaden i kartan hittas? Kan en reboot rädda serien?
"How do you say in panamanian..."we need a job?"
Så Jim Douglas är död...längeleve han, hur dog han? vem vet? Kan de nya karaktärerna ersätta han? nää de är för generiska. Är filmens exotiska miljöer asnajs? Fuck yeah, vi åker från Mexiko, til Panama till det stora racet i Brasiliens Rio De jeanero å de som känner mig vet att jag älskar tropiska miljöer aå filmens miljö och spelplan är seriens bästa.Men tyvärr finns det en film runt om och värre är att vi har en liten grabb som förstör filmen...yepp grabben i filmen är fan skitilla, varför i helvete skulle Herbie vilja hjälpa en sådan liten skit? man hoppas att Herbies plan är att lura in pojken i huven och sen krossa honom för hans synder. HArvey Korman och John Vernon från Animal House och Killer Klowns from outer Space är filmens bästa skådisar men resten är fan rätt...B, inte världens sämsta men de saknar hjärta och själ för projektet och den framtvingade romansen är den sämsta och mest påtvingade nånsin, trots att de får tid att utveckla och lära känna sin relation är den sämre än förra filmen där de bara "ÖH DE KÄRA, K?". Filmens brister är överflödiga och jämnfört mot de andra filmerna är det seriens första minus med mycket låg skämtnivå, mycket lite bil action, fin miljö är väl det enda riktigt positiva man kan säga om saken. Den enda som lyckades ....lyckas efter filmen var Charles Martin Smith, filmens sidekick som senare skulle göra de 2 lyckade filmerna Dolphin Tale om en riktig delfin som fick stjärten avbiten eller nått och fick en plaststjärtfena, de lyckades mycket bättre och hade mycket mer hjärta men de enda som hade karriär efter filmen var de som redan hade en karriär såsom Korman, Vernon och Cloris Leachman. Herbie Goes Bananas har en tropisk miljö och det är det enda positiva jag kan med filmen och om du tror är tillräckligt att rädda filmen är du bananas! Herbie Goes Bananas får 1,5 Guldkameror. Skippa den, låt oss säga att orginalserien av Herbie ä en trilogy då denna är en synd mot resten av serien.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: