FilmFett

2018-01-24
03:49:00

Count Yorga 2

Skräcken från Bulgarien är tillbaka och härjar för fullt på ett barnhem som inte ligger såvärst långt ifrån hans nya hem och i en kuslig scen så reser sig hans föredetta döda fruar sig ur gravarna och ger sig på en av barnen tillsammans med sin mästare Yorga. Barnhemmet fixar en fundraiser för att få in cash till sitt barnhem med hjälp av maskerad och koncerter, ett engagemang Yorga inte kan motstå....hur han lever efter händelserna i förra filmen vet i fan men han hittar snabbt ett nytt offer i Cynthia, en av barnhemmets arbetare som är ledsen att ingen kommer till festen då den enda bron är paj. Barnen skickas till sängs å då är det de vuxnas tur att partaja och Yorga introduceras till alla som jobbar där, inklusive Cynthias festman.
" We better get back before the little atoms destroys the orphanage"

Yorga anordnar så att Cynthias familj dödas av hans brudar och via hypnos så lurar Yorga Cynthia att hon var med i en olycka som Yorga räddat henne ifrån. Barnhemmets döva medhjälpare hittar alla döda kroppar efter massakern och informerar alla andra som jobbar där men när de dyker upp är kropparna borta, en skriven lapp om att de är på brådskande ärende och pojken som var med i början vittnar om att de åkt iväg. Men snart blir fler barn som förhäxade och fler vuxna dödas och snart ryktas det om att Yorga är vampyren som orsakat allting. Kommer Cynthia och barnen bli Yoorgas odöda arme? Kommer Yorga dö igen? Vad skulle den 3dje Yorga filmen ha handlat om?
When u bout to fuk but she fart

Som lovat lite snabbt, Count Yorga 3 skulle ha handlat om hur misslyckad Yorga blev efter denna film och bor nu nere i kloakerna där han jobbar med att skapa en arme av vampyrer av hemlösa. Return of Count Yorga är snäppet bättre än första filmen med fler kusliga stunder såsom scenen där Cynthia hör röster, det spöktysta öppningsscenen och att Count Yorga dels ger sig på barn men är även kapabel till att lura en kvinna till stockholmssyndrom. Karaktärerna är en gnutta mer intressanta, speciellt den döva kvinnan men även Yorga får sig en fördjupning då vi ser han rådfråga med en häxliknande trollpacka som ger honom råd, råd Yorga respekterar, något man inte ser i filmer då de flesta vampyrer man tidigare sett är meglomaner som agerar på egen maskin och skiter i vad andra säger då de tycker de är smartare vilket oftast leder till misstag som Van Helsing- stand in-typen oftast drar nytta av. Yorgas sidekick, inte-Renfield är lika värdelös i denna som han var i förra filmen men spelas av den enda återvändande skådespelaren förutom Robert Quarry han själv som än en gång skiner i sin signatur roll. Skräckmästerverk? Verkligen inte, Rolig film? mjo, Bra vampyr skräckis, än en gång okay men inget mästerverk. Det är en bra tidsdödare och för den som är intresserad av vampyr filmer så är detta en kultklassiker inom genren men Return of Count Yorga får 3/5 Guldkameror.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: