FilmFett

2018-01-26
23:28:00

Contamination

Helikopter övervakning skickas till New Yorks hamn där ett skepp utan tillstånd anlänt till hamn och går inte att konntakta på radio och man gissar på att det är smugglare. Skeppet är dock tomt och det luktar illa så Lt. Tony Aris och hans medhjälpare tar sig en rund tur på det övergivna skeppet för ledtrådar till vad som hänt men allt de hittar är stora gröna ägg. Man hittar kaptenen...död, inträngd i en garderob som om han gömt sig och har en mage som om han exploderat inombords. Snart hittar man resten av besättningen i en hög och äggen i lådor med kaffe som skulle levereras från sydamerika till New York som exploderar om man rör dem...vi vet nu vad som hänt besättningen. Aris tas till ett hemligt regeringsrum där han avlusas från möjliga bakterier där Kopral Holmes, på order från presidenten frågar ut honom.
Minns ni när Pappa Älskar Film gjorde en Luigi Cozzi vecka? Jag skrev denna review samma vecka ...

Äggen visar sig vara bakterier och dess "gula" är en levande varelse som reagerar på värme. Aris och Holmes räknar ut att leveransen av äggen skulle till ett företag som senare skulle lägga äggen i kloakerna där fler och fler av bakterierna kan föröka sig. Efter att ha hittat ett gömställe och förstört det så åker Holmes å Aris till en austronauts hem som blivit galen på Mars och kanske vet vad som hänt då Hubbard kan ha blivit galen men nu när Holmes ser äggen med egna ögon inser hon att Hubbard kan vara den visaste av alla inblandade.Tillsammans med Hubbard och Aris så ger sig Holmes ut för att hitta källan till äggen, fakta om hur man förgör källan och förhindrar jordens undergång.
....someone has to.....say it.....do you wanna see my one eyed monster? Im out

Mycket av filmen påminner faktiskt om Alien med trånga mörka utrymmen, Alien korsat med Day of the dead med tanke på alla dölingar. Det är tydligen just det man ville då Alien var bland de största filmerna ute just då och Italienarna ville tjärna en snabb kosing. Och den är rätt skapligt kuslig med, då äggen spelar en melodi innan de exploderar och vad som följer är då en blodfylld och vällgjord dödsscen. Musiken skiftar, ljudeffekterna är rätt b men soundtracket är simpelt men effektivt som bara en italiensk soundtrack kan vara. Ian McCulloch som vi såg som en av överlevarna i Zombi Flesh Eaters. Idén om att en "moder" alien använder hjärnkontroll för att få människor att polinisera "ägg" i varma ställen där de kan föröka sig är rätt grym och man tänker då att det faktiskt innerst inne är oskyldiga människor man måste sikta vapen mot. En rolig grej i filmen är att Holmes anklagar Hubbard för detta, och man sitter där å tänker L. Ron Hubbard? men Nope, det är en fiktiv karatär som varit på Mars. Contamination är en underhållande gåtfull film vars mysterium faktiskt är bra gjort och varje pusselbit i mysteriet sätts in i pusslets mycket bra utan att ställa mer frågor.Att äggen kan förgöra världen behandlas som en riktig katastrof å man vet inte om hjältarna faktiskt kommer lyckas tillskillnad från de förutsägbara Hollywood rullarna där man vet att människorna kommer segra. Contamination får 3/5 Guldkameror då den är jäkligt intressant och spooky sci-fi film.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: