FilmFett

2018-01-17
08:23:00

Beyond the Gates

Det börjar fläskigt som fan med en grymt imponerande synth som ekar genom högtalarna medans ett VHS-band proppas in och vi ser detaljer när det spelas upp. Seriöst, fan vilket soundtrack vi har! Sedan träffar vi slaffsiga Johnny och ordentligare Gordon. Båda är bröder och olika varandra. Deras far har försvunnit så dom städar genom hans VHS-butik. Här hittar dom ett spelbräde, Beyond the Gates. Dom tar hem det och börjar spela det, bara för att snart inse att deras far spelade brädspelet innan han försvann och enligt den medkommande VHS-spelaren så kan han räddas...genom ett dödligt spel av BEYOND THE GATES!
 
Chase Williamson från The Guest och John Dies at The End.
 
VCR-spelen var nog inte så stora i sverige, men i USA kunde man spela gamla VCR-spel. Där brukade man kunna spela ett spelbräde samtidigt som en VHS visade en gubbe som agerade som mentor. Jag vet inte hur det fungerar, ärligt talat. Men detta konceptet är rätt kul! Och atmosfären drunknar i skön blå-lila övernaturlig ljussättning.
 
 
Men filmen som helhet är för billig. Även för min standard. Det finns en scen när Gordon slåss mot en zombie och vi fattar att det kunde vart coolare om det hade hänt något mer. Men när det är över händer inget annat. Lite som i Phantasm 4, när Reggie slåss mot en polis-zombie, men det är inte så kul som man önskade. 
 
 
Sista akten är rätt tråkig och utspelar sig i husets källare. Väldigt enkelt och inte så givande. Det är en bra längd på 1 timme och 17 minuter och den är lätt att se igenom. Men jag var inte så imponerad.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: