FilmFett

2018-01-22
07:25:00

10 Filmer Robin inte fattar

Alla barnen gillade filmen utan Robin...för han fattar inte...och kan inte rimma på ett alla barnen skämt. Detta är temat bakom detta inlägg. Vilka filmer förstår jag mig inte riktigt på? Vilka filmer gillar alla utom Robin? Get ready to hate me!
 
 
10. Mad Max 2: The Road Warrior
Jag älskar Mad Max! Det ruttna, cyniska samhället Max tvingas leva i. Där livet hänger på bensin, bilar, vapen och vatten. Där allt kan döda dig! Jag har sett The Road Warrior 3 gånger och såg om den i fredags. Men...jag kan inte gilla den så mycket som alla andra gör! Den är sjukt bra gjord, men jag saknar något. Dom andra filmerna är suveräna. Fotot och enkelheten i första filmen, musiken och det barnvänliga i 3an tycker jag är mysigt. Och 4an är fan batshit crazy och helt underbar! Men...något finns inte där i 2an....och den hyllas mest av alla Mad Max filmer. Men jag hatar den verkligen inte!
 
9: Star Wars
Hela serien, faktiskt. Jag förstår att folk gillar Star Wars! Men jag tycker det hela om Jedis, krafter hit och dit, politiken, alla planeterna. Det kunde göras mer! Varför måste allt handla om balansen i "the force", när detta är ett helt universum vi utforskar? Jag har sett om alla filmerna i mitt Star Wars tema och tycker ändå dom är rätt tråkiga på sätt och vis. Uttjatade, kanske?
 
8: The Conjuring/Annabelle
"Du måste se The Conjuring, den är skitbra!". Detta har jag hört ganska ofta. Bland annat av min gamla körskolelärare. Så jag såg The Conjuring. Och den är väl...okej. Som de flesta rysare så ballar den ut mot slutet då demonen visar sig och...ja....that's it. Sedan kom tvåan, som såg bättre ut, men som jag inte sett ännu. Och Annabelle....och Annabelle 2....och säkert en massa annat. Det bara känns....för mycket. Särskilt för en första film som var rätt okej i slutändan.
 
 
7: American Pie
Kanske inte så stor just nu. Men hur många filmer gjordes egentligen? Jag såg tvåan...tror jag? Eller var det första filmen? Jag minns fan inte. Det var kul i sin dumhet. Men hur länge kan man mjölka en filmserie? Och hur många var det inte som snackade om Naked Mile? Jag minns en jävla massa snack om den i högstadiet. Och jag har aldrig fattat hur American Pie kunnat explodera så mycket.
 
6: Transformers
Nån måste se på skiten, eller hur? Jag såg första filmen i högstadiet och tyckte den var jobbig att kolla på. Sedan dess har jag inte sett ett skit av dom. Men nån glor på dom, eller hur? Och den animerade filmen har sin fanbase. Men jag har ALDRIG gillat Tranformers. ALDRIG fattat grejen med det.
 
5: Alien
Hear me out. Alien är ett tekniskt mästerverk. En otrolig uppvisning i ren terror. En gigantisk, historiskt massiv upplevelse! Och...jag gillar inte den så mycket. Tvåan är, enligt mig, en häftigare upplevelse. Trean är dålig, men ändå bra. Ojämn, men enda rätt okej med sin unika look och intressanta story. Fyran....fyran...fyran....sedan har vi Prometheus, som jag faktiskt gillar till viss del. Och....Convenent som jag inte sett. Med andra ord, ett stabilt koncept som mjölkats så mycket att Luke Skywalker blir upphettsad.
 
4: IT
Det är ett medium som bidrog till den stora skräcken av clowner. Och gjorde att en ganska okej författare, Stephen King, blev skitstor. Efter att ha sett den nya DET där folk skrek som fjortisar av diverse "hoppa-till" ögonblick så har jag insett en sak. DET är ett medium jag inte fattar hypen över. Serien från 90-talet är lite löjlig och nya filmen är lite bättre. Men folk blåser upp Pennywise på ett sätt som jag tycker är lite löjligt. 
 
3: Christopher Nolan
The Dark Knight serien är riktigt intressant. Och Nolan har en intressant, visuell prägel i sina filmer. Men han kan fan inte skapa intressanta karaktärer. Alla är enformiga och jävligt tråkiga! Snuten i Momento. Batman själv. Bane, med lustig röst. Rymdkillen ur Interstellar. Med andra ord....Nolan bryr sig mest om det psykologiska och även om fakta och information. Men om vi inte följer sånt med intressanta roller så tycker jag det blir jävligt segt att glo på. Sorry, men jag var tvungen att säga det!
 
 
2: Matrix
Cyberpunk är skitcoolt! Mystiska, mörka karaktärer fångade i en värld där man inte kan lita på någon. Och när datahackern Neo upptäcker att han lever i en data-illustrerad värld så förväntar jag mig att "verkligheten" är en clusterfuck av skumma miljöer och konstiga karaktärer. Istället möts vi av enformigt, grönt ljummet ljus, karaktärer som pratar filosofiskt utan mening och poäng. Och fighter som varar en evighet och tar över en story som kunde bada mer i sin möjlighet av coola miljöer och intressanta concept. Wasted oppertunity, säger jag.
 
 
1: Fargo
Gene Siskel vände sig om till Roger Ebert och sade: "detta är varför jag älskar film" under deras biobesök av Bröderna Coens Fargo. Tyvärr kan jag inte hålla med. När jag var ung och dum så hade jag sett lite mörka komedier av Coen och ville se Fargo när den gick på TV. Inte visste jag att det inte var en komedi. Jag hatade den. Andra gången jag såg den var för något år sedan. Jag hatade den. Verkligen hatade den. Det är en standard polisfilm. En neo-noir som är händelselös och tråkig. Där en snubbe matas ner i en vedklyv, som är den bästa scenen. Sorry, men jag fattar verkligen inte varför folk uppskattar Fargo!
 
Hoppas nästa topp 10-lista blir mer glädjande än dessa grymma åsikter....Trevlig måndag!
 
Robin
 
 
Kommentar:
2018-01-22 @ 19:13:07

HAHA jag trodde du menade att du inte förstod handlingen, men du syftade nog på en annan "ickefattning" här va? Som hur man kan tycka filmerna är bra, eller är jag ute och cyklar nu?
Men du som gillar udda filmer, se Mother och förklara den för mig sen. Jag vet i katten om jag förstod handlingen asså.

Svar: Jo, jag menar mest filmer som jag inte fattar vad "grejen" är om. Varför snackar folk om Matrix som om det vore ett mästerverk? Jag fattar att folk gillar Alien, som du, men har själv aldrig känt sån kärlek till dom filmerna. Mother....hm...asså....jag vill nästan se den för att lida, men jag vet inte. Verkar skit. Däremot så vet jag att det är symbolismer med att huset är planeten jorden och kvinnan är Eva och mannen är Adam...eller nått sånt.
FilmFett

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: