FilmFett

2018-02-01
08:25:00

The Lost City of Z

 
Jorden. Den är rund som ett klot. Mycket vatten. Mycket skog. Trots dagens teknik är det inte mycket som vi vet om vår natur. And that's some deep shit, yo!
 
Tidigt 1900-tal. Major Percy Fawcett är en högt uppsatt man, men han får inte tillhöra den innersta cirkel av forskare och tjänstemän. Istället blir han utfryst och har ännu inte fått en medalj för sina tjänster. Men när han anlitas av en expedition i London ska han kartlägga vissa delar av Bolivia. Tillsammans med Mr Costin och några slavar tvingas han ut i den vilda djungeln och upptäcker vad han tror är bevis på en förlorad civilisation!
 
Percy får hjälp av....Spiderman?
 
Amazonas badar av galenskaper. Farliga djur, vildar med pilbågar och vattenfall. Hungern finns alltid närvarande och det är ett svettigt och oförlåtande jobb. Men Percys assistent, Costin, spelad av Robert Pattinson, håller alltid modet uppe. Utöver Pattinson har vi även Franco Nero och Tom Holland i 2 roller. Nero är en jobbig jävel som envisas med att vara med på en expidition. Och Tom Holland är Percys vuxna son. 
 
Dear diary....Cupid nearly shot my heart!
 
Det finns något spirituellt i historien om att leta efter något som ingen annan tror på. Om att offra allt man har för något. Därav är Percy en djävul mot sin familj, men också en hjälte i historieböckarna. Ja, filmen är baserad på en sann historia.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: