FilmFett

2018-02-04
07:00:00

Doctor Strange

 
Finalen i temat blir en Marvel-rulle!
 
Stephen Strange är en egoistisk kirurg som bara tänker på sitt rykte och sin karriär. Något hans kärleksintresse, Christine, är lite trött på. Efter en våldsam bilolycka så får Strange veta att hans händer är för skadade och kan inte längre hålla en skalpel. I över ett halvår söker han en lösning och får snart veta om den mystiska platsen Kamar-Taj. Ett ställe där han kan botas och där hans liv sakta förändras.
 
Cumberbatch gör ett skapligt jobb i titelrollen.
 
Att se Marvel hantera en mytologisk karaktär är spännande och kul. Tråkigt bara att Strange blir en relativt tråkig karaktär. Visst, han är ett ego och sånt gillar jag. Men samtidigt saknar karaktären något som kan göra honom bättre. Och när det gäller de övernaturliga sakerna så blir det mest bara jobbigt att kolla på. Som Matrix, fast mer förvrängt och utan regler. Det finns delar som påminner om filmen Dark City, som förövrigt är helt jävla fantastisk! Men det blir för jobbigt att kolla på när nästan alla actionscener blir såhär.
 
Mikkelsen får tyvärr en för liten roll för att kunna verkligen bli intressant.
 
Andra roller är den onda Kaecelius (Mads Mikkelsen), Mr Mordo (Chiwetel Ejiofor), Wong (Benedict Wong) samt Stranges lärare The Ancient One (Tilda Swinton). Sedan har vi den dödliga dödsdemisionen Dormammu som ett hotande objekt. 
 
 Finalen är oväntat smart genomförd.
 
Filmen droppar av coola namn och objekt som Strange använder och bekantar sig med. Så den mystiska världen finns verkligen där. Men allt som allt tycker jag filmen var rätt lättglömd.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: