0

Bloodsucking Pharaohs in Pittsburgh

Ett ungt pökande par attackeras  av en galning med motorsåg och polis tillkallas till platsen där de ser att kvinnans hjärna blivit som utscoopad ur huvudet som en glass. Där hjärnan en gång var hittas endast en lapp full av hypoglyfer som Insektörer Joe och Sweeney och det enda bevis material man har är att den överlevande vittnet sett en fez hatt. Joe berättar att han en gång fick et tliknande fall för många år sedan och berättar för Sweeny att de upptäckte att förövaren då använt kroppsdelar till en ritual. Joe erkänner att han kände alla de döda flickorna och Sweeny går hem till sin robotröst-superrökande-gamla fru som inte känner sig uppskattad hemma, vi får mycket backstory och karaktärsutveckling såsom att Joe är känslig mot blod. Efter att fler mord sker så blir de utskällda och beskjutna av deras galna polischef får vi reda på att ännu en av Joes bekanta har mördats av en motorsåg. Deedee, en dotter till en dektetiv  som vill hjälpa dem då hennes pappa som varit försvunnen i flera år har kopplingar till fallet och vill gärna hjälpa dem lösa fallet.
"im sorry Sweeney, but you're an asshole"

I en absurd scen involverande män i gorilladräkter så försöker Sweenys fru sluta röka såmycket...  medans våran duo, nu trio får ännu ett mord runt bältet och fler kroppsdelar tagits. De kopplar ihop de nya morden med de gamla morden som utspelade sig i Las Vegas och nu sker historien igen då alla flickor som mördats en gång var showgirls i Las Vegas och det visar sig att mördaren var bror till en viss Jackie Cairo, och Jackie bor nu i Pittshburgh.. i Egypten distriktet.
Vänta bara tills du ser bikinininjorna.

Efter att ha sett filmen så googlade jag om denna å Chainsaw Hookers har kopplingar för atmosfären och lit ehandlingen är gemensamma, en humorisk film om en kult av folk med motorsågar med superseriös ton som en äkta deckare fast med roliga stunder som slår till när man minst ananar det och för att inte nämna de bra gore effekterna, för denna stod Tom Savini för effekterna så du vet att de är bra. Jake Dengel och Joe Sharkey som spelar Sweeny och Joe har inte gjort så mycket mer utöver den här filmen vilket är synd då de faktiskt är jävligt bra, både ensama och som duon. Filmen har ett par jävligt bra skämt såsom att alla vet att Joes fru lämnade honom mest pga hans impotens, det står till och med i tidningen, å Sweenys fru får ett par roliga scener involverande en sån där robotröst som man får ett par roliga scener, fler skämt faller platta än de i Chainsaw Hookers men denna är verkligen inte dålig, Men Chainsaw Hookers har inte en bårhus doktor som ser ut som Brian Wecht från Ninja Sex Party så +poäng till Pharaos. Det stora negativa? För mig personligen är det det att jag hoppades på att få en renodlad Egypten skräckis, med en kult som dyrkade egypterna och attackerade med scaraber å jackaler å fler element ur uråldrig egyptisk tro men vi får en galning med motorsåg i Giallo get-up men de är bara en grej jag önskade mig, är faktiskt jävligt nöjd med denna, underskattad bortom gränser. Blood Sucking Pharaohs from Pittsburgh får 3.5/5 Guldkameror.
 
Markus