0

Big Money Rustlas


För en evighet och lite mer sedan reviewade Filmfett Insane Clown Posse filmen Big Money  Hustlas, en tjuv och polis parodi på 70-talets Dirty Harry filmer och 2010 kom en uppföljare ut....en prequel som utspelar sig i vilda västen där Big Baby Chips och hans 2 hejdukar och hans elit bodyguard gjort livet i staden Mudbug till ett helvete för Mudbugs invånare. Precis som i Big Money Hustlas så bryts Violent Js karaktärs härravälde när Shaggy 2 Dopes Sugar Wolf (Sugar Bear i första filmen) rider in till stan för att ställa allt till rätta då hans mor denna gång, inte nån polischef berättar om vilket helvete livet i Mudbug är. Stadens scheriff är världens mjukis men så var det inte aldrig då Sugar Wolfs far och bröder alla burit lagens bricka men mött ett blodigt avslut tack vare Big Baby Chips vilket leder till att Sugar Wolf tar saken i egna händer, skickar ut den nuvarande Scheriffen på ett absurdt äventyr i New York medans han själv rustar upp för krig.
 "If he thinks he can come between me and my motherfucking money he's wrong. Dead wrong"
 

Givetvis gör Sugar Wolf världens bästa jobb och staden märker radikala ändringar och snart får Sugar Wolf en lärling och en flickvän spelad av en porrskådis som är dvärg...inte smällfet som i Hustlas (Vad är det med Violent J och handikappade porrstjärnor?)  medans Big Baby Chips skickar ut de bästa lönnmördare man kan köpa, en oslagbar man med laserögon, en man med en fotinfektion som luktar så illa att det tar död på folk men Sugar Wolf gör dem alla till hans bitches. Big Baby Chips har dock ett hemligt kort i sin skjorta (flera faktiskt, det är därför han vinner i poker jämt). Är Mugbugs dagar räknade? Kommer Sugar Wolf möta sin fars öde till mötes?
"Maybe someday if you're not busy, we could get togather and I can plow that little ass of yours"

Säga vad man vill om ICPs musik och karaktärer men av blooperreelen i slutet är gruppen och Big Baby Chips henchmen rätt....roliga typer å hänga med, tänk typ en öl/drink utan smink, musik å vita snackar ghetto och det är inget jag någsin trodde jag skulle säga om ICP som sjunger rapp om mord och depression ....fuckin magnets meme för google resultaten föressten. Så Big Money Hustlas är en uppdatering från Big Money Hustlas, ....som var dåligt rolig, denna är flera gånger genuint rolig och bättre filmat, bättre kvalité och mer påkostad, ICP och deras vänners skådespel är en smula bättre men de är inga skådisar men lyckas endå leverera lines utan att visa några större brister. Att de har smink, tatueringar och snackar gangstersnack i en Western film är lite distraherande men den siktar inte in sig för att vara historiskt korrekt ett dugg. Filmen är .....ett vortex... under filmens gång sitter man å underhålls men när filmen är slut vet man inte vad man ska tycka...mycket bra, mycket dåligt, man är inte helt nöjd men absolut inte besviken... man har inte förlorat något, man har inte lärt sig något... Vi har iallafall Big Baby Chips "ikoniska" mother fucken Moneeehh" citat som är Big Money-Seriens mest kända citat. Big Money Rustlas är...kort sagt inte dålig, det finns saker man kan skratta åt men  är endast en tillfällighet som lämnar en inte tom men inte uppfylld heller men det är kul å se skillnaderna mellan Hustlas och Rustlas för hur långt man kommer med en minimal budget jämnfört med på 90-talet. Big Money Rustlas får 2.5/5 Guldkameror, Man tror verkligen man kommer få ett packet av skit men det finns guldklimpar som verkligen överasskar en, se den även om du inte diggar musiken de gör och kän själva då humor är sudjektivt, detta kanske är den roligaste filmen du själv någonsin sett?
 
Markus