0

The Video Dead

Night of the Comet.......var en bra film....men den har Robin redan reviewat så jag testar en liknande film....fast på mindre skala... The Video Dead!
"It's only fair that I get to use the chainsaw."

En författare har beställt ett nytt tv set och får hem tvn men det är stora problem med tvn, den visar endast ett program, en b-rulle kallad Zombie Blood och såfort filmen spelas går det inte att stänga av tvn hur mycket man försöker då den sätts igång igen och igen.På natten poppar även filmens zombies ut ur tvn. Dagen därpå dyker leveranskillarna och ska hämta tillbaka tv då det blitt fel med leveransen, de som skulle ha tvn var "The institute for the paranormal and occult" men Mr. Jordan är död, mördad. Vi hoppar 3 månader framåt i tiden och det är dags för nya husägare , en familj flyttar in...eller ja, Jeff och hans syster Zoe Blair flyttar in medans deras föräldrar är på arbetsresor konstant.men snart ringer en som vill köpa en tv  men Jeff slänger ut han då han precis hittat en tv på vinden.
"I love animals" "Yeah But I dont count poodles as animals"

jeff möter en grannflicka som är ute och går med hundar, Jeff bjuder in henne men hunden rymmer ut i skogen och möter, såklart en av Zombisarna som kom ut ur tvn. Hunden dör utan synliga skador så Jeff å flickan säger att hunden dog av en hjärtattack. På kvällen sätter sig Jeff i sin ensamhet å röker en majja å glor på tv......sm helt plötsligt börjar tvn sacka med honom och ut kommer en av filmens skådisar och vill sexa med honom. Helt plötsligt dyker Mr. jordan (tror det är han iallafall) och dödar flickan å berättar för Jeff hur man dödar tvn.Det enda Jeff gör är att spola ner knarket. Kommer Jeff och hela grannskapet bli Zombie mat? Hur lång tid tar det innan Jeff tar Jordans tips på alvar?
"Your strange! " "Well that's me ok? I'm a STRANGE person!"

Så Denna film var en direkt till videorealese....detta är nyheter för mig... Jag trodde att denna samt Terror vision, en film med ett liknande premiss men med aliens istället för zombies. Filmen ser dock inte Direkt till Video ut då den är mycket påkostad, har bra musik i sann 80-tals anda och så har vi den där perfekta build-upen, Monstrets första offer, de nya karaktärerna introduceras, ett par pangbrudar slängs in i mixen, till å med gatan har ett cliche namn, Shadey Street. Zombie make-upen är en mixad påse av gott och blandat...Det har ingenting mot Fulcis eller Romeros zombie rullar men är mycket bättre än Burial Grounds och andra dåliga zombie rullar. Dialogen är lite..si och så med, det är Cliche och rätt dåligt skådespelat.....precis som sånna här filmer ska va, man kan ha kul med filmer som dessa. Sega jävla första halvor, men mer jävlar inamma i sig senare i filmen. Night of the comet balanserade detta bra, den var typ aldrig seg och klippte bra, vi har i Video Dead massa onödiga klippingar och samtal bara för att filmen ska bli 90-minuter, detta gör inte ilen dåligare utan...segare och får filmen kännas längre än vad den är men såfort zombisarna poppar upp så är det spänning deluxe å vi får såklart mycket zomie action. En medioker 80-tals rulle som görs sig bäst i sällskap å inte ensam då detta är en film man bör snacka om under filmen, på både gott å ont oh det finns inte mycket att säga om denna film jag inte redan sagt om så många andra i denna anda...atmosfören är förbannat skön, skådepslearna är mediokra men underhållande och storyn är intressant, det är bara det att filmen inte ens försöker vara mer än en cheesy 80-tals rulle. Video Dead får svag 3/5 Guldkameror.
 
Markus