0

The Refrigirator

Så planen här var att ha en temavecka, The Killer Stuff Week, där M-to da-Acke tar sig en titt på filmer där hushållsartiklar tar livet av folk såsom The Washing Machine, Death Bed, the Lift å Andra sådana filmer tar livet av folk.... detta gick åt helvete då jag själv glömde bort det å la upp Washing Machine, Oversexed Ruggsuckers from mars å kunde inte hitta Woodshipper Massacre så here we are, men vi har några av de filmer som skulle vart med å The Refrigirator var menat att vara ledmotivs-filmen till denna vecka så varför inte börja med den?
Come here, my sly little fish.

En raggare och hans pök pökar i en sliskig lägenhet men raggarn kan inte uppfylla kvinnans sexuella krav å somnar vilket leder till att hon bestämmer sig för å äta nått men blir själv uppäten av kylskåpet. Steve på annat håll är mitt i ett jobbyte från sin gamla resturang där han var proffs på gourmeost och tillsammans med sin fru Eileen  lämnar de en liten småstad för att flytta till New York, Avenoue D faktiskt, som står för Avenue Diablo. Under inflyttningen hittar de ett fantastiskt kylskåp i sopporna och har tack vare den världens bästa grillväll. Natten därpå har Steven en dröm om att omslagsmannen på ett våffelföretag talar till honom i kylskåpet och nu vaknar Steve upp och är beroende av våfflor.
 
I AM THE WAFFLE MAKER!
 
Så det visar sig att Steve faktiskt precis börjat på det våffel företaget han drömt om medans hans fru får ett skådespelarjobb och sedan går på upptäcksfärd i New York. Men Medans Steve ser små människor i kylen som är snälla ser Eileen hemska synder som taget ur death bed :the bed that eats people såsom flytande foster och för varje dag som går blir Steve mer och mer besatt av kylskåpet och väljer snart den över henne.Vi får veta att det finns en portal i Kylskåpet som leder till helvetet och vem kommer till undsättning? En rörmockare!
"You must be strong - do not breed in weakness."

Filmens regissör Nicholas Jacobs är inte känd, han har gjort denna å lite job på tv åt Nickelodeon och James Stewart men där går gränsen  medans några av filmens stjärnor har åstakommit...inte stordåd? men de har varit med i vissa stora Hollywood produktioner men större projekt än vad de flesta har varit med i i rätt betydelsefulla roller, kolla upp det på IMDB, det är dock inget intressant. Arrow har släppt en film, Microwave Massacre som har samma kvalité, liknande knäpp premiss, samma typ av humor och budget och det jag verkligen önskar är att Arrow eller något liknande företag bestämmer sig för att släppa denna rulle på Blue-Ray eller åtminstone DVD och förhoppningsvis göra et tlika bra jobb med den som Evil Ed, jo jag vet att EVIL ED utgåvan bara var the Special Ed-ition med Arrows ikon påplåstrat.The Refrigirator är en kul film, allt från drömscenen där maten spelar musik till min absoluta favorit replik i filmhistorien " I am the Wafflemaker" men det bästa är att några år innan kom det ut en kortfilm vid namn "attack of the killer fridge" så vi har inte bara 1, utan 2 mördar kylskåp men denna är bättre, roligare såsom när en snubbe får sin fot avbiten av en sopptunna och klimaxet är fullt av bra specialeffekter och framstår mycket mer dyr än vad den faktiskt var. Smårolig och välgjord men finns inte i bra kvalité på verken bild eller ljud vilket är förbannat synd.få denna icke så kända film att bli en kultklassiker! The Refrigirator får stark 3/5 Guldkameror and remember, I am the  Waffle Maker!
 
Markus