FilmFett

2018-04-11
17:43:58

The Disaster Artist

Jag ber om ursäkt redan nu om denna långa recension. Men både Markus och jag är eniga om att The Disaster Artist förtjänar detta!
 
"What a story, Mark!"
 
Det är dags att hylla en av filmvärldens mest lustigaste historier någonsin. The Disaster Artist berättar om skapandet bakom filmen från 2003: The Room. En film som är så magisk i sina misstag att den idag hyllas som en av världens bästa, sämsta filmer. Men boken, skriven av med-skådisen Greg Sistero och The Room-älskaren Tom Bissell, berättar om skapandet bakom filmen. Och här är filmen baserad på denna bok.
 
Dave Franco som Greg Sestero
 
Greg Sestero är en ung 21-årig kille med stora drömmar som skådis. Tyvärr står hans osäkerhet i vägen. I en av hans teater-träningar springer han på en annan skådis. Den oerhört engagerade och fasansfullt dåliga Tommy Wisaue. Denna udda, mystiskt klädda figur, fångar Greg direkt och en tanke flyger genom hans huvud. Han måste ha detta som hans scen-partner. 
 
Så börjar berättelsen om Greg och Tommy, deras resa till L.A. Hur Greg lyckas få någon typ av respekt, medans Tommys udda personlighet får honom att falla. Men det är i detta fallet som Tommy, med sin egna ekonomi, snickrar ihop The Room. 
 
Alla som medverkar i denna filmen är fan otroliga! Även om Tommy tyvärr är så stor som karaktär att han nästan dränker hela upplevelsen i sin egoism, så är alla magiska i att veta hur deras roller skall behandlas. Jag hade velat se lite mer av Greg, då boken berättas ur hans syn. Men det stora priset faller på Dave och James Franco. James Franco vann en Golden Globe för bästa skådespel i en komedi (eller musikal), för rollen som Tommy. 
 
Den riktiga Tommy fick äntligen stå på scen bredvid bröderna Franco.
 
Dramat är otroligt bra och omtalas från boken på ett sätt som fungerar. Filmen introduceras även av riktiga kändisar som berättar hur sjuk upplevelsen om den riktiga "The Room" verkligen är. 
En magisk film, om en film, som egentligen inte ens borde vara känd, eller finnas till.
 
4, 5 av 5 guldkameror.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: