FilmFett

2018-04-26
16:16:14

Dr. Strange

Filmen börjar med en spooky scary mormon helldream eller nått, bilder på läskiga karaktärer, läskig musik, bilder av satanistiska/övernaturliga ting överallt, sen ger vi oss ut i rymden till en annan dimension där vi möter Morgan LeFay, en undersåte åt Dormammu, eller en dålig kopia, denna varelse har inget namn men påminner om Marvelskurken Dormammu, som för 500 år sen misslyckades med ett uppdrag men får en ny chans att överta jorden men hindrades av Sourcerer Supreem. Sourcerer Supreem han själv är gammal som skogen och det är snart dags att han för facklan vidare. Sourcerer Supreem har en medhjälpare, Wong som är en trogen följare som får order om att hitta en person vid namn Stephen Strangem en doktor med världens porrmustasch som påminner om John Holmes som har en ring Wong kan känna igen honom genom. Stephen Strange är rena rama hallicken som tjejerna älskar och älskar med. Sourcerer Supreem blir nästan  av en tjej under Morgans kontroll och Supreme säger att just denna flicka är viktig för något och är nu inblandad.
 
"I can't bow my head to any man and call him master. I believe in myself. I take responsibility for myself. "
 

Flickan, Som tydligen heter Sarah blir knasig av Morgans inflytande och tas till Doctor Strange sjukhus men hittar inget fel på henne. Sourcerer Supreem söker upp flickan på sjukhuset och disskuterar henne med Strange men hamnar snart hemma hos Supreem som lär honom om hans ring samt hur man bemästrar universums gåtor samt hur i hela friden man besegrar Morgan och genom detta rädda världen. Tyvärr gillar jag 2016s orgin story bättre, en doktor vars händer skadats så han använder magi för att läka sig själv.
"I am several hundred years too old to be alright. "
 

MCUs Dr. Strange var ett anomoli i sig själv, serien är awesome, men filmen var så ...underlig, intressant å smårolig men endå så medioker och undermåttlig sina andra Avengers kollegor men endå...man kan inte sluta se om den.... det är en film som hamnar på 10 top listan utan att jag gillar den typ....men det gör jag...fast inte så mycket...men jag kan inte sluta se den igen...  det är som om man är i mitten av 2 dimensioner, 1 där det är världens bästa film å en annan dimension där den är längst ner i second hand högen på netto typ... Här är dock den allra första filmen om Doktor Konstig  från 1978 och det är en tvfilm...då Robin såklart redan avverkat MCUs Dr. Strange i sin heliga kravall att se hela MCU serien...get on that shit bitch.  Från samma studio som gav oss Spider-man tv serien och den mest lyckade Incredible Hulk serien men denna blev inte mer än ett pilot avsnitt....varför då?  Nja denna är rätt tråkig och seg att börja men! Peter Hooten som spelar Dr. Stephen Strange är med i orginella Inglorius Bastards tillsammans med Bo Svensson och Fred 'the Hammer' Williamsson med mera som tyvärr inte gjort mycket mer spännande efter det...fast han har tydligen en roll i Orca med som Filmfett får lov å göra nångång.. Hooten är fan fantastisk som Stephen Strange han har karisma nog att bära en hel serie och kanske även är steget bättre än Bennedict Cumberbatch men han var roligare och mer utvecklad. Musiken är riktigt 70-tals groove och effekterna halvt psykedeliska precis som i serierna från denna tid. Det är även första gången en Marvelskurk tas ifrån sidorna av en serietidning och hamnar på filmduken då alla tidigare skurkar Marvel hjältar mött var påhittade för filmen och orginella karaktärer. Filmen är rätt simpel att hänga med igenom men första halvan av filmen är rätt så händelselös utan bygger mest upp serien, vi får mngås och lära känna Strange för en serie som aldrig skedde.Rätt jävla synd då när saker väl sparkar igång så är det bra och jag hade gärna sett mer av Peter Hootens Strange Incredible Hulk var aldrig något som föll i min personliga smak men tyvärr verkar detta ha haft potential att bli en värdefull relik från 70-talet istället för en fossil som åldrats rätt dåligt.Den är som bäst när den är som mest psykadelisk vilket det blir rätt mycket av senare i filmen, värd att vänta på för det blir sådär galet som endast en 70-tals film hade kunnat producera. Dr. Strange får 3,5/5 Guldkameror.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: