FilmFett

2018-04-02
02:32:00

Crocodile Hunter Collision Course

Filmens första skämt, byt ut MGM lejonet mot en krokodil, clever cant aint ye, Filmen börjar uppe i rymden där en satilit SE2020 agerar annorlunda, något är fel och visst fan är det de, den har fått kortslutning och brinner och då den är ur sin omloppsbana är den programerad att självdotenera vilket den gör över, vart annars, Queenland, Australien. En viktig deal av sateliten landar i Australiens vildmark och hamnar rätt i käftarna på en krokodil så nu måste Amerikanska staten jaga efter den. På annat håll håller Steve och Terry Irwin på å muckar med den australienska vildmarken som vanligt och en lokal farmar kvinna vid namn Brozzie som spelas av Magda Szubanski som spelar Frun  i Babe. Medans Amerikanska specialagenter tar sig till Queenland så brottas paret Irwin med en krokodil och sedan får vi se att den Australienska staten vill att några av deras egna specialagenter ska hitta satelitdelen innan amerikanarna.  Vi har en skattjakt på internationella hemligheter full av konspirationer och farliga djur.
"you work with the local boundries, I work with a shotgun"
Brezzie får veta att hennes krokodil ska förflyttas med hjälp av staten men hon vill hellre flytta den till dödsriket själv. De amerikanska specialagenterna kommer till Australien och paras ihop med kvinnan som fått iuppdrag att norpa åt sig satelitdelarna åt sig själv, något amerikanarna inte känner till. Det är nu alla storylines börjar kopplas samman då Steve Irwin skickas till Brezzies gård för att ta hand om krokodilen, vilket visar sig vara samma krokodil som käkat upp satelit delarna så det är 4 parter på jakt efter samma krokodil. It's a mad mad mad mad mad world...But with a croc.
inte från filmen men titta, Pawwot!!!!
Steve Irwin, kung av Australien, national hjälte och ikon som togs från jordens yta alltför tidigt som har lärt oss alla om naturens under och är en av de jag kallar Biologins heliga trio tillsammans med David Atthonhburgh och Jane Goodall. En Hemlig källa som känner några av de personer som jobbat på Irwins djurpark berättade dock för oss att Irwins pappa var en stor stark man med en förkärlek till alkohol och en riktig jäkel på barfighter, en livstil Irwin med spenderade fritiden med då hans vänner oftast fick betala borgen och mörklägga hans barfasoner och gömma flaskor och bongar från hans kontor under filmningar och tyvärr enligt den hemliga källan så verkar det som att Bibi, hans dotter följer sin fars fotspår och är lite party hard girl och krokodiljägare i ett hon med. Sant? Vem vet, men jag tror på källan då denna källa är en ärlig peson. Filmen då?  En udda handling, påhittig där det inte finns några riktiga skurkar, bara ett rejält missförstånd. Det bästa är att det är lite dokumentär och handling i en fin blanding....det är lite udda dock att om det nu är en spelfilm.... så borde man ju se dokumentär filmaren men han ser vi aldrig vilket betyder att Steve irwins 4de vägg brytande är till....ingen...förutom publiken men de existerar inte i filmen så se det som typ...läro pausar mellan filmens gång, dessa sekvenser är även filmat i 4:3, det typiska tv formatet medans resten är filmat i 1.85 format, typisk amerikansk storfilms format. Karaktärrna r roliga, Rosie är hysterisk som en Australiensk stereotyp och filmens bästa stunder är ju självklart att se Steve irwin i action som då han hoppar i vattnet och brottas med en riktig krokodil mm.  Crocodile Hunter Collision Course är en udda samling klipp som blivit en underhållande film, där handling och dokumentär möts i en fin harmoni trots att gåtan återstår vem Irwin talar med då de jämt är ensamma i ödemarken. Filmens styrkor (karaktärer, faktan och handling) övertar filmens minus (små förvirring, lite tråkig musik och ....Terri Irwin är fantastisk, hon är lika mycket del av Crocodile Hunter som Steve...men Terri är ingen skådespelerska och i vissa scener märks det lite för tydligt). Crocodile Hunter Collision Course  får 3/5 Guldkameror.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: