FilmFett

2018-04-24
01:31:00

Buster

Phil Collins är inte bara guds svar på allt kvinnor (och Filmfett)  vill ha och en musiker sänd från ovan, han har även försökt sig på skådespel...till mycket mixat resultat då han har huvudrollen i 2 filmer, vart sidokaraktär i t.ex Steven Spielbergs Hook åå röstskådespelat i Djungelboken 2, Balto å i GTA Vice City i en humorfylld parodi på sig själv men Buster är all about Collins så låt oss spana in.
 "Well, I *do* borrow from banks, that is my job"

I filmens första scen ser vi hur Buster snor en kavaj och springer igenom Londons tråkigare distrikt för att se najs ut till en begravning. Men a mans gotta eat, så Buster köper 2 överdrivet stora blomsterbuketter för att uppvaka sin fru June och tillsammans undviker de hyresmannen tillsammans med sin dotter.June vill dock ha mer, att Buster skaffar ett riktigt jobb å skaffar ett riktigt hus, inte en hyresrätt. Buster har en heist på g och det är en stor kupp, en tågkupp, men han kan inte utföra den själv så han snackar med en gammal kompanjon som åkte in i Busters plats efter förra kuppen, kompanjonen nekar först men när 1000 000 quid står på spel ändrar han sig. Tillsammans med ett gäng experter och en föredetta lokförare planeras rånet in i minsta detalj.
"Rollin', rollin', rollin', rollin', ro-... BLAADY 'ELL!"

Rånet går som smort, de kommer över över 1 miljon Quid men Busters höggravida fru June läser nyheten i dagens nyheter och inser direkt att Buster är inblandad. buster återvänder flera dagar efter rånet då de gömt sig men June har allt annat än bra nyheter, de har förlorat barnet, Busters dotter får inget syskon. Snuten är dock gänget på spåret ....inte tågspåret utan de andas dem i nacken... och innan vi vet ordet av stormar polisen Busters hus men han är inte där. Vart har Buster tagit vägen? Kommer han kunna ta hand om sin familj? Kommer Buster åka in på holken?
"We're gonna get famous now. More popular than Christine Keeler AND the Beatles!"

Phil Collins you beautiful magnificent bastard I red your book spelar Buster baserad på en verklig tågrånare vars första replik i filmen är ordet "Fuck" något Collins stagepersona aldrig skulle säga. Filmen Oscarsnominerades för en av Collins låtar som sjungs i filmen, Two hearts, det är en Collins låt men den titeln är lite för cheesy även för han, på tal om det, musiken nästan allt skrivet och sjunget av Collins han själv är jävligt bra...om man nu är ett fan, Collins har ju sin skara kritiker men han verkar själv ha insett varför just han fått rykte om att vara en svår jäkel att jobba med, det är föressten nu boken "Not Dead Yet" åker fram för att jag ska framstå smartare än vad jag faktiskt är. I boken berättar han mest om  hur bra han å sin motspelare Julie Waters kom överens å om introt där han egentligen skulle haft en stor fejknäsa samt att han tyckte att rollen som Buster var rätt lätt att spela då Phil å Buster var rätt lika till sättet enligt Collins han själv. Den riktiga Buster påpekade även några personlighets flubbar såsom att i filmen röker Buster, det gjorde inte the real deal, i filmen klappar Buster till Julie, det skulle aldrig den riktiga Buster göra. Phil går vidare å berätta en underhållande historia där han skjuter sig i foten genom att föreslå för procudenter att filmen behöver en "love song", något som producenterna älskade men Collins han själv ville inte då han tänkt sig någon annan som musik kille men övertalades och Two Hearts skapades. Att se Phil Collins härma Lawrence of Arabia är en av filmens mest perfekta stund, det finns många bra scener och skådisar så de flesta dumma skämt är tålbara då det faktiskt inte ser ut som Collins ser ut som att ha dollar tecken i ögonen utan faktiskt vill göra en karriär och hade potential...iallafall med denna, har tyvärr inte sett Frauds (storsvindlaren på svenska). The Great Trainrobbery som filmen är baserad på var en rätt så medioker historia fast med en stor summa cash är väl det mest imponerade med historien, Buster han själv är både med i filmen i ett cameo å 1994 begick han självmord. Buster är faktiskt en rätt så lyckad drama komedi med Collins som står för den mesta komedi medans Julie Walters som spelar frun June står för mycket av dramat då hon spelar en älskad kvinna som inte får den kärlek hon vill ha men tror endå hon kan ändra Buster trots att det verkar overkligt genom hela filmen att han kommer ändras. Buster får 3/5 Guldkameror,
 
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: