FilmFett

2017-09-14
00:46:58

The Wiz

Dorthy är en svart 24 årig förskolelärare, inte en vit bondflicka på 14 år, i hjärtat av Harlem är deppig under en Thanksgiving omgiven av hennes älskade men högljudda familj som drömmer om så mycket mer än att vara sitt fjuttiga sig själv. Men under middagen rymmer hennes hund Broto (see what I did there? Toto fast med brotha) och Dorthy skenar såklart efter men hamnar i snöstorm som skapar en tornado och slungar Dorthy till en stor sandlåda i ett område där graffitin blir levande och sjunger en sång och tackar henne för att ha dödat deras onda ledare Evermean, the Wicked Witch of the West. Miss One, en god häxa  dyker upp och ger Dorthy sitt offers skor och berättar om att hon anlänt till Oz och att The Wiz är den enda som kan få henne hem till Harlem och att vägen till honom är att följa The yellow Brick road. På vägen dit möter hon Scarecrow, spelad av Michael jackson, en irriterande Tin Man som gör filmen värre och det fega lejonet. Resten av historien utspelar sig nästan exakt som klassiska Oz, de släpps inte in i Emerald City, luras till att besegra the Wicked Witch of the East fast med hejdukar på motorcyklar och mörkare miljöer än klassikern.
"TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!TEENY! TEENY!"
Det finns bra musikaler såsom Hair, Rocky Horror Picture Show å Chicago, sen finns det sånna som dessa där låtarna är många men få är bra...idettafallet ingen sticker ut men Get on Down är väl den som kommer närmast att spela åtminstone 2 gånger.. Jag är inget större fan av den klassiska sagan om Oz, Return to Oz är tillexempel min favorit film av de 3-4 som kommit ut under årens gång. The Wiz är en funkig version baserad på en pjäs från Baltimore och floppade stort när den kom ut och anses oftast vara den sista spiken i kistan som tillhör Blaxsplotation genren (fast den är regisserad av Sidney Lumet, en vit man, som även under tiden filmen spelades in var svärson till skådespelerskan som spelade Wicked Witch i klassiska Oz). Men tack vare Michael Jackson har det alltid funnits ett intresse för filmen trots att han är helt jävla värdelös i denna, i hans solo nummer får vi inte se några som helst dansmoves utan han sitter fastklistrad på ett kors och sjunger som han kommer i byxan. Men Motown, yepp Motown,ett av världens största skivbolag genom tiderna sparade inte ett korvöre utan anställde bara de bästa av de bästa de hade att erbjuda. produktionen är stor som fasan och miljöerna (när man väl ser något då mycket av filmen är blacksvart är jäkligt snyggt gjorda och får fram ghetto känslan de försökt få fram och att ha Oz i ett ghetto istället för ett fantasyland är en ttvist de lyckas med men som musikal är det inte alls mycket att erbjuda.  Dåligt manus och karaktärer som saknar annledningar, Dorthy är deppig och gnäller sig mest genom hela filmen fast Diana Ross gör en sån karaktär bra, det är bara manus som förstör hennes del i filmen medans Tin Man är en tidig föregångare till Jar Jar Binks.  The Wiz  får 2/5 Guldkameror och ett Grattis till Diane Ross som är den enda av filmens stjärnor som lever idag.
 
Markus
Kommentar:
2017-09-14 @ 06:49:46

Tack för tipset! :)

Svar: Varsågod!
FilmFett

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: