0

Revenge of the Ninja

 
Cho Osaki lever ett fridfullt liv i Japan med sin son, Kane. Men allt går åt helvete, när hela byn slaktas av beväpnade fiender. Cho blir förbannad och jagar bort dom, men inser att endast han och hans son har överlevt tragedin. Chos amerikanska vänn, Braden, vill ge Cho och Kane chansen att flytta till USA. Men Cho får snart veta att hans nya jobb på Bradens konstutställning bara är en front för något värre. Drogsmuggling! Samtidigt begås ett par brutala mord av en ninja i metallmask...och Cho måste själv ta på sig sin ninja-outfit för att stoppa den fiende som förstörde hans hem och satte hans liv i ruiner!
 
 
Detta är den bästa Canon Ninja-filmen i trilogin. Sho Kosugi är perfekt som filmens huvudninja och hans riktiga son spelar perfekt som Kane. Han är också en tränad, grym fighter. Och denna filmen har spektakulära fighter! Överlag ville Sam Firstenberg göra en Hollywood-action-rulle och inte en standard kung-fu film. Det är nog därför tempot är mer uppskruvat och handlar mer om hämnd. Detta fungerar fint för mig!
 
 
Slutstriden på ett hustak tog 2 veckor att spela in, vilket syns! Det är en lång sekvens. Lite för lång, kanske. Men samtidigt använder den alla tricks som Ninjas gör. Sprutar eld med farliga pulver, använder rökridåer och skuggor och ljudlösa attacker. Helt ljuvligt!
 
 
Filmen har även lite Giallo element i sig, med den onda ninjan som konstant attackerar fiender med ninja-tekniker. Där har vi en cool idé till Giallo-fans! Gör en Gallo med ninja-fiende och ninja-mord.
 
3 av 5 guldkameror.
 
Robin