FilmFett

2017-09-28
12:34:00

Halloween 666

Jamie har kidnappats av en kult och avlat en son som i directors cut är Michael Myers son som ska offras till Samhain gudarna via Thron-sekten, en sekt som tillber gamla irländska myter, precis som Cochran i Halloween 3. En sköterska får dock dåligt samvete och hjälper henne att fly men det kostar henne livet men Jamie flyr, gömmer sitt barn  ch fortsätter fly tills hon hittas och mördas brutalt av Michael. Medans jakten pågår får vi följa en familj som bor i Myers hemmet,  pojken Danny får syner av samma man i svart som poppade upp i Halloween 5 som säger åt han att döda folk. Dannys Mamma, Kara, lyssnar på radio där vi får höra att Haddonfield bannlyst Halloween och även Tommy från absolut första Halloween filmen, nu uppvuxen till att ha blivit Paul Rudd lyssnar och ringer in till radio för att berätta om sin natt med Michael och varnar för att Myers lever. Även Loomis i Donald Pleasence sista roll innan hans död lyssnar innan han får besök av Dr. Wynn (en doktor från första filmen) och de skrockar och minns hur livet innan pensionen var.
Well it aint gonna suck itself
Kara bor i Myers huset tillsammans med sina föräldrar, hetiska pappa och godtrogna mor och hippa coola bror. Familjen Strode (kanske inte just dessa individer men deras släkt) var de som adopterade Laurie, Michaels syster efter morde på Myers äldre syster år 1963. Dr. Loomis och Dr. Wynn får reda på att Jamie är dökött och åker dit men allt de hittar är ett udda P-symbol som vi senare får veta är en Hedendoms symbol. Tommy lägger ihop bitarna, drar till gömstället där Jamie gömde sitt barn innan hon mördades  och hämtar barnet som han typ adopterar. Ungdomarna i trakten har fått nog, nu är det dags att införa Halloween igen! trots att de vuxna varnar så anordnar Haddonfields ungdomar partaja Halloween stajl. Loomis teamar upp med Tommy Doyle som även informerar Kara om sitruationen, babyn och att hennes son är i knipa men i en värld där man inte kan lita på någon så visar högföräderi sitt fula nylle. Är Michael den ultimata ondskan eller konrolleras han bara utav högre makter? Vad betyder det lustiga P symbolen?  Vad har mannen i svart med Thorn sekten att göra?
Så här besegras Michael Myers i ett av filmens avslut.... stenar på golvet... och han står som en staty....
Halloween 666 kommer ut i 2 versioner, Cinematic cut eller Directors cut, directors Cut är orginal versionen som floppade på bio och Cinematic cut som blev lite mer poppis men dumpar en stor dos av gore och adderar mer naket (bh och trosor går gränsen) men ändrar även vissa karaktärers öden såsom Jamie som får en snabb och brutal död men i Directors cut får hon mer karaktärsutveckling och även backstory om hennes tid med kulten som hur hennes barn är michael Myers, yepp Halloween har gjort Michael Myers morbror till sitt eget barn, ew. Loomis skulle ha blivit Myers väktare inom Samhain kulten men det slutar nu helt muppigt med att Paul Rudd slår ihjäl honom... sämsta slutet. Trots att det finns så jäkla mycket man kan klaga på, mycket dåliga stunder så...så....gillar jag filmen...den är kuslig på alla rätta ställen, karaktärerna har uppenbara brister som de inte skryter med och är genuint nedstämd och erbjuder lite kul peaganism, mycket av det är påhittat men för den som finner kulter intressant så finns det lite gott att plocka i. Directors cut är bättre helt klart då mycket mer förklaras och den är inte lika kliché, men i den stoppas Michael Myers av heliga stenar som nja är lite muppigt men hade de förklarat det bättre så hade det nog funkat men det slår skiten ur det piss vi fick i cinematic cut för att det helt ärligt vanhedrar Sam Loomis karaktär i Placense sista roll innan han dog,  Halloween 6 är ren popcorn underhållning för mig, den hoppar hajen i Halloween serien med gore då en karaktär får huvudet bortsprängt men för övrigt är skiten kuslig och det är något  serien inte varit sedan Halloween 3 och är den sista kusliga Halloween filmen i hela serien.  Halloween the Curse of Michael Myers är verkligen inte allas kopp te, men jämnfört med de 2 andra i Thorn-trilogin, yepp 4-6 anses vara en subtrilogi med en sidoplot som H20 och Ressurection inte räknar med i sina timelines men utav de 3 Thorn-filmerna är denna bäst men detta håller inte många med om, se den själv och säg vad du tycker för att jag är en av få personer jag känner som ger filmen en positiv review. Halloween The Curse of Michael Myers får 3/5 Guldkameror.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: