FilmFett

2017-09-27
02:13:00

Halloween 5

Så efter att Michael Myers blev sönderpepprad i slutet av Halloween 4 hittas han åter igen i koma av en erimit som tar in honom till sig och precis ett år efter Halloween 4 vaknar han...hur han ätit, druckit, skitit, pissat eller ens överlevt vet vi inte men Jamie som under året bott på mental sjukhus efter mordet på hennes fostermamma är nu både stum och telepatiker och kan se att Morbor Galenskap lever än en gång. Som om mobbningen och vetenskapen om att hennes släkt antingen är döda eller mördare inte vore nog, hon torteras ständigt av Rachels irriterande vän Tina som troligen är kukefterbliven, den värsta typen av efterblivenhet och är typ down syndrom blandat med tourettes med en liten dos av galna kosjukan, hon är den sämsta figuren i hela serien.  Rachel och hennes vänner har en farmfest planerad till Halloween (ja för efter alla hennes förra vänner dog på Halloween förra året ska det firas med fest)
"National Guard will take him to a maximum security facility where he'll stay till the day he dies. "

Innan Rachel hinner till festen mördas hon men ingen som ser filmen bryr sig, Det är nu filmen blir outhärdlig då vi får dras med Tina och ett dumkåt par som våra hjältar... Jamie ligger mest i sängen tills Michael Myers hittar henne och då blir det LITE bättre, Michael Myers är som på lugnande och vi ser Loomis stuntmän mer än Loomis men TACKA GUDARNA I SKYARNA VI FÅR DRAS MED TINA! HELA! JÄVLA! FILMEN! Och hon är oftast så nära på å dödas men oh ständig besvikel..... kommer vi få ännu en Halloween i Haddonfield? Kommer bla bla bla att bla bla bla, filmen suger.
"Stay away, okay? You know you're really creepy, filling that little girl with all that bogeyman crap"

Halloween 5 är helt klart den sämsta i serien, orginalserien då alltså, Halloween ressurection är dumknullad men 5an försöker och misslyckas med allt, till och med masken är den sämsta i serien, till och med Ressurection då den ser ut som en jävla apa. Donald Pleasence gör här sin näst sista rolltappning som Loomis och fy fan vad han förtjärnade bättre än denna. Att Jamie är stum leder ingenvart, att Rachel och hennes vänner dör leder ingenvart, det enda som leder någonvart är mannen i svarta hatten. Värst av allt är att filmens mest irriterande dökött överlever filmen, seriöst, den person som ska dö först överlever! Halloween 5 är så..onödig, så ...dålig, så ......ush, inga dödsscener är minnesvärda, den är inte kuslig utan mest dum, telepati idén är dum, många jävla fakeouts, inga bra skådisar förutom Donald och framförallt... ja ...att peka ut det stora felet med filmen är inget man kan göra då hela filmen egentligen kan räknas som ett stort fel. Mostapha Akkad, mannen som producerat hela serien fram tills sin död måste ha kört en yes man och godkänt varje dum jävla idé han fick av regissören och manusförfattaren. Halloween 5 var den första spiken i kistan för serien och det var ungefär här världen insåg att " shit we fucked up, 2 Michael Myers filmer hade räckt och vi borde ha lyssnat på Halloween 3..." men ae Halloween 5 är inte bara den värsta Halloween filmen utan även en av de sämsta högbudgets skräckfilmer jag sett, 0/5 Guldkameror. Ett lite småspännande avslut i klimaxet som faktiskt ledde någonvart men det är absolut ingen bra tvist som är värd att lida igenom den här smörjan.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: