FilmFett

2017-09-26
01:27:00

Halloween 4

Markus vad fan gör du...jag.... jo Markus det ska jag berätta för mig! Vi kör alla Halloween filmerna INNAN halloween så vi har det gjort! Im so smert.
Michael Myers lever och har varit i koma i precis 10 år, ett perfekt tillfälle att vakna upp. 2 snutar ska transportera hans komafyllda kropp från ett institut till ett annat och får höra hans backstory av Mrs. Xenobias asistent från Dr. Alien (seriöst, samma snubbe), men som sagt Myers vaknar mördar alla i ambulansen och tar sig till Haddonfield än en gång. Vi möter sedan Jamie, en söt liten tjej på typ 8 årar vars mamma Laurie Strode dog i en hemsk traffikolycka. Jamie hittar en mamam figur i sin nya syster Rachel men lilla Jamie drömmer mardrömmar om sin farbror  i vit mask (fast han inte fått på sig masken än, han får den senare i filmen.)  Rachel och Jamie ska ut och leka bus och godis på Halloween medans färäldrarna ska på vuxen affärer över helgen. Samtidigt får Loomis veta att Michael förflyttats utan hans input och får även reda på att han flytt från ambulansen så han tar än en gång upp jakten på ondskan i männsklig skepnad.
"Jesus ain't got nothin' to do with this place."

På Jamies skola planeras det Halloween men hon mobbas för hennes Morbror är spöksnubben i skrubben och hennes mamma är spöke medans Rachel måste berätta för sin pojkvän att han inte ska få doppa pga att Rachel måste sitta barnvakt men senare på Halloween kvällen så hittar Rachel sin pojkvän då han ger sin slickepinne till en annan tjej...alternativt att hon låter han få plocka vad han vill ur hennes godisskål. Hur som helst Jamie och Rachel sepererar efter dramat och det är då  Michael Myers poppar fram  men som tur är så har Loomis hela Haddonfields polisstyrka, ett par fulla rednecks och massa stuntmän i sitt arsenal. Kommer detta bli en Halloween att minnas? Kommer det goda segra eller det onda gotta sig i ett barns inälvor? Hade det varit smartare att fortsätta i Halloween 3s fotspår? Ja, ja det hade det verkligen men det är lätt att vara efterklok.
"You're talking about him as if he were a human being. That part of him died years ago."

Så förutom Jamie är alla nya karaktärer pung, ingen är något att hänga i granen, ingen är underhållande, vi får dock ett par rednecks som springer runt och är ute på Myers jakt som om han pussat på en kille (homofob skämt BOYAH). Halloween 4 är kliché, den har några läbbiga stunder som funkar men Myers är förstörd, han kastar en man flera meter i luften, överlever ett kulhav och hugger en kvinna med ett gevär i en av seriens mest dumma stunder, värst av allt är att geväret åker igenom hans offer som ett svärd, inga svårigheter Loomis är tillbaka med minimala skador efter hela skiten gick kaboom i Halloween 2 men han är väl en av filmens höjdpunkter och i en av filmens bästa scener pratar han med en präst som ser sig själv som en soldat av gud och jagar djävulen, en likhet Loomis ser med sig själv och Michael. Att Laurie är död är så jävla....blä, ja Curtis ville inte göra fler Halloween filmer eller så blev hon för dyr för nu var hon en hollywood stjärna, men att ha en så utvecklad karaktär, nån vi hejjat på i 2 filmer bara dö i en offscreen bilolycka, är fan dåligt. Halloween 4 har mycket skit att påpekas, många shit jumpscares men detta är Halloween serien när den är som mest medelmåtta, det är typ i mitten av spektrumet, inte sämst inte bäst. De leker dock åter igen med idén att folk klär ut sig till Michael Myers på halloween å denna gång är det faktiskt mer realistiskt, fast dumt då ungdomarna som gör detta får vapen siktade emot sig men springer skrattandes därifrån. Ett par bra scener sticker ut som när Loomis träffar Michael öga mot öga på ett tomt café som slutar i en exlosion....sånt verkar hända rätt ofta mellan dessa 2. Dåliga scener är ...okay slutet är sämst, slutet bygger upp för en idé för dum för att fortsätta i andra filmer men Michaels nya mask är rätt cool, spöklik och billig, inte överdrivet ompyntad utan en budgetvara men effektiv. Halloween 4 är en okay film, mycket att klaga på men mycket att hylla och får svag 3/5 Guldkameror.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: