0

Fire And Ice

Efter att en låång istid tagit slut tog en drottning vid namn Juliana makten över ett rike men ett räcker inte utan flera riken ska erövras med hjälp av hennes arme och prins Necron. Juliana och necron är onda magiker och de har härskat över isriket i Ice Pike vilket resulterar i att Ice Pikes människor ger sig av söder ut, ett söder som är dominerat av vulkaner och kungen Jerrol.  Necron utvidger sitt område mer och mer och isen kommer närmare vulkanlandet mer och mer vilket resulterar i ett krig mellan eld och is. medans en slutstrid närmar sig mer och mer då by efter by faller inför Necroms magi  möter vi Larn, en ung krigare från byn som just föll som flyr från Necroms undersåtar. Necrom skickar 3 budbärare till King Jerrol för ett fredsavtal men en hemlig agenda upptäcks då konungens dotter Tigra kidnappas för att ge Necrom en arvinge.
Tigra är uppenbar fanservice, nakna brudar är de bästa brudar! #Sexismpåhögnivå
Med sin dotter kidnappad finns inget mer att göra än att ge upp vulkan landet menar kungen. Tigra i endast sin oanvändbara bikini flyr från de 3 grottmänniskorna som kidnappat henne på Necroms order men hinner inte långt då de är henne hack i häl. På annat håll räddas Larn av en maskerad fämling, medeltidens egna Batman, Darkwolf, från en flock vargar men hittar sedan Tigra som försöker själa mat från våran halvnakna hjälte och en romans börjar snabbt att blomstra. Kan de båda stoppa Necrom? Kommer is härska för evigt? Kommer kärleken vinna? Vem fan är Darkwolf???
perfection in animation
Då har det hänt...Filmfett har tagit en titt på alla Balkshis rullar...vad kan man säga? Coonskin och Heavy Traffic är helt klart och Cool World blir tycärr den som hamnar i botten, den är inte dålig men de märks verkligen att den är minst Bakshi, om den bara hade varit hans orginal idé om en man och en toon som får ett misslyckat ont barn som själv får en dramatisk historia. Fire And Ice är kanske Bakshis mest insiktsfulla film tillsammans med Wizard som bjuder på mycket backstory och delar samma rotoscop teknik som användes i Lord of the Rings. Wizard är i dag en kult klassiker och et tmycket uppskattat fantasy verk, varenda jävel som spelat Warcraft 3 eller World of Warcraft kan se uppenbara likheter mellan Darkwolf och halv orcen Rexxar som båda har liknande kläder och mask och lone wolf mind set, Rexxar är uppenbart baserad på karaktären från denna rulle. Fire and Ice bjuder på mycket spänning, inte exakt lika mycket som Lord of the Rings men världen det utspelar sig i bjuder på många hot och udda varelser. Fire and Ice är en fantastisk fantasy rule värdig att hamna i sama klass som Conan eller Harryhausen rullar, för en som inte är så insatt i fantasy som en själv så finner jag Coonskin och Heavy traffic bättre pga deras realsim men den här filmen är fan bra som fasan, se den, Fire and Ice får 4/5 Guldkameror.
 
Markus
 
 
"Likheterna mellan Rexxar och Darkwolf är enastående."