FilmFett

2017-09-13
19:23:11

FilmFett kollar på Twin Peaks Säsong 3

Nej, jag tänker inte sitta och recensera alla avsnitt. Det var en pinsamt tung upplevelse av dom förra säsongerna. Allt jag kan säga är att jag tycker säsong 3 av den ökända serien är den bästa! Visst har vi några tråkiga avsnitt, men jag tycker Lynch lyckades skapa något så annorlunda att jag endast kan se tillbaka på det med kärlek. Här kommer min summering av några av de bästa rollerna i serien!
 
 
James Hurley. Så alla hatade honom i orginalet. För som tonåring klagade han för mycket och brydde sig bara om sig själv. Ändå gillar jag hans personlighet och hans sorg. Nu, som vuxen, försöker han bara göra goda saker, trots att godhet aldrig verkar stå vid hans sida. Som tur är får han en sidekick i de sista tre avsnitten, i form av en kille som har en trädgårdshandske som är förödande! Jag gillar James, särskilt eftersom David Lynch trollar publiken med att spela hans hatfulla låt Just You And I....igen. På scen. Med gitarr. Jag gömmer ansiktet i skam, men samtidigt kan jag bara säga "well played, mister Lynch!"
 
 
Dougie Jones. Dale Cooper har fastnat i en annan mans identitet. Som den lustiga knasbollen Dougie Jones. Konstant glad, seg som ett 30 år gammalt tuggumi och fortfarande kär i kaffe. Det finns hintar genom serien att Cooper lever inom honom, men när kryper han ut? Trots att Dougie är gift med en beskymrad fru, har en son son älskar honom och suspekta fiender inom gangster-världen, så lyckas han undkomma! Allt från mord-attacker till suspekta åsikter om att han kan vara liiite förvirrad. Dougie lever i våra hjärtan!
 
 
 
Ike "The Spike". Lynch måste alltid ha med kortväxta och trots att The man From The Other Place inte var med (Michael J Anderson har blivit instabil tyvärr) så introducerades denna kortväxte herren. Fast han är inte en herre. Med en jazzig porr-liknande musik, en besatthet till sitt mordvapen, en syl, samt en oförmåga att mörda Dougie Jones. Denna lustiga, otursförföljda lönnmördare har inte många scener, men tillhör en av de mest minnesvärda.
 
 
Mitchum Brothers. Dessa bröder påbörjar deras mörka, hotfulla resa då Dougie Jones dyker upp och vinner cash på deras casino. Därefter försöker dom gång på gång att lönnmörda Dougie....utan någon lycka. Deras missnöje förvandlar dom till några av seriens mest vänligaste (?) karaktärer. Denna svan-förvandling är helt out of the blue och vansinnigt underhållande!
 
 
Dark Cooper. Även känd som Mister C, fast jag gillar att kalla han Dark Cooper. Coopers kopia som flydde The Red Room och fångade Cooper där i 25 år. Dark cooper är en vild jävel. Mörkt antimateria, mordisk och utan hämningar. Vi har ALDRIG sett Kyle McLachlan spela så här!
 
 
Big Ed. Han är mannen med det mest tragiska ödet som finns. Gift med en stackars, förstörd kvinna han inte gillar. Och olyckligt kär i en annan, som alltid faller för fel männ. En liten sidohistoria, men med ett gott slut! Allt Lynch rör är inte alltid becksvart!
 
 
Bobby Briggs. Från stadens värsting, drugpusher och svin. Till en av stadens poliser. Han är som ett helgon som letar efter sin bortgånge fars hemligheter. Ännu en vacker förvandling.
 
 
Deputy Hawk. Han har aldrig ändrats. Och tur det! Fortfarande en god polis med kontakt till det okända. Och den som kommunicerar med Log Lady, vars skådis var i märkbart dåligt skick under inspelningen. Rest in piece, Log Lady!
 
 
Janey-E. Dom som tycker att Lynch skapar hemska kvinnor borde studera Janey-E. Hon har så mycket tålamod, styrka och energi. Hon drar med Dougie Jones och förändrar, omedvetet hans personlighet till det bättre. Hon kämpar verbalt mot hemska skurkar och är en av de mest godaste rollerna som tv-serien någonsin haft. Janey-E....marry me!
 
 
The Dirty Men. Jag vet inte vad jag annars ska kalla dom? Woodsmen kanske? Efter att De Silva dog kunde man inte låta BOB dyka upp som människa. Trots att han typ gjorde det ändå. The Dirty Men blev istället ett substitut. Smutsiga, svartklädda, mystiska. Först en komisk scen i en fängelse-cell. Senare ett mörkt hot som underlägger en småstad år 1945.
 
Med detta sagt vill jag bara säga att jag älskar denna nya säsong. Även om jag inte tror NÅGON fattar slutet. My self included.
 
5 av 5 guldkameror!
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: