0

Enter The Ninja

 
Pappa Älskar Film kommer rulla runt som en inlagd torsk i sin grav. Fast han lever fortfarande, den jäveln, så vi får väl vänta tills han dör och kommer tillbaka eller något. För grovt skämt? Ja, kanske....börjar låta som att Markus skriver detta! We love you, Pappa Älskar Film! Men detta är mina åsikter om Enter The Ninja!
 
 
Introt börjar med en massa ninja-sparkar till svart bakgrund, vilket även senare användes i Rapid Fire med Brandon Lee. Nåväl, en ninja klädd i vitt slåss mot en massa ninjas i en skogsduell. Den vita ninjan utmanades bara av sin egna klan och han är numera en värdig och äkta ninja, trots att han är en amerikan vid namn Cole (Franco Nero). Detta gillar inte en annan ninja, Hazagawa (Sho Kasugi).
 
Cole drar till Filipinerna där han träffar sin krigskamrat Frank, som har ett jobbigt förhållande med sin fru och dricker hela dagarna. Stadens gangstrar vill köpa Franks hus och ägendomar, men Frank vägrar. Cole inser snart dock att skurkarna, som leds av en neurotisk tysk vid namn Hook, gör allt för att få deras vilja genom.
 
 
Såklart kommer Cole att fightas mot Hazagawa i filmens final och det är ju denna scenen vi väntar på. Väntandet är värt sin tid, men filmen överlag bjuder på några fina saker här och där. Det är kul att se Cole beskydda dom svaga i byn och kämpa mot korrupta ledare och neurotiska tyskar. Jag gillar även den mer söndriga karaktären i Frank. Och säga vad man vill om Canon Films. Men dom vet fan hur man gör coola ljudeffekter!
 
Waaaaaaahhhh!
Överlag finns det inte mycket att säga, tyvärr. Som actionrulle är den lite väl standard. Canon Films är ett grymt bra företag, men allt är inte perfekt. Enter The Ninja ses som en av deras mest omtalade filmer. Men jag tycker den är rätt tam. En vanlig, standard rulle som inte erbjuder det lilla extra som gör Canon till dynamite!
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin