FilmFett

2017-09-19
08:36:00

Blues Brothers 2000

Jag skriver detta en söndag efter en inflyttningsfest. Alla har dragit hem och jag sitter ensam i min dysterhet.....så varför tar jag inte och recenserar en bra film? För FUCK THAT! Om jag mår kasst skall ni också må kasst! Blues Brothers 2000! En försenad födelsedags-present av en sadistisk jävel som heter Markus...
 
 
Elwood Blues kommer ut efter finkan efter vad som hände i förra filmen. Han väntar på att brorsan kommer och hämtar honom, men han kommer inte. Hela natten går och ingen syns. En av vakterna anländer och säger att Elwoods käre bror, Jake, är död. Elwood drar till sitt barnhem, som skall stängas ner. Och alla hans medlemmar från bandet Blues Brothers har försvunnit. Elwood får dock tur då hans nya "partner" råkar vara en stöddig, ung kille vid namn Cabel Chamberlain. Motvilligt drar dom sig till en nattklubb där dom träffar Mack, spelad av John Goodman.
 
Just det. Slutet hade något med zombies och voodoo att göra eller nått.
 
Ungefär här undrar jag om Elwood har ett syfte? Och om filmen har en handling? Jo, det kommer, typ. Någon tävling som heter Battle of The Bands. Elwood drar runt och letar efter random folk som vill hjälpa han att återbilda sitt band. Det sker musiknummer och folk jagar efter honom som vanligt. Exempelvis en random polis som hatar honom för en konstig, vag anledning.
 
Alla saknar vi James Bulushi (Jaek Blues), eller hur? Denna filmen visar ingen respekt mot honom.
 
John Landis....minns ni honom? Fan vad bra han var! Men vad hände? Efter Three Amigos, Blues Brothers och An American Warewolf in London? Blues Brothers 2000 är mest av allt en tråkig tragedi. En tragedi som visar hur jävla tråkigt uppföljare kan vara. Mallen är identisk som första filmen. Sångnummren är helt okej och räddar en röra till film. Men det säger inte mycket då ALLA karaktärer har sångnummer! Energin är lika seg som en kola i en kärrings käft. Den försöker tugga men kommer ingenstans och det blir mest bara ledsamt att kolla på.
 
Elwood börjar tvivla på sig själv i typ tre sekunder. men så kommer Caleb fram och bara "you can do it" och han säger typ "okej" och hela scenen varade verkligen bara en bråkdels sekund. Det positiva då? Okej, filmen har en låt som heter "I'm Looking for a Fox" som Goodman sjunger. Och slutlåten "LoveLight" är grym. Men fyfan vilken tråkig film.
 
1 av 5 guldkameror.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: