FilmFett

2017-09-23
08:05:00

3 Iron

Detta blir kanske inte den roligaste recensionen här från FilmFett, men det är inte varje dag man glor på romantiska filmer från Korea. Ni vet....den BRA sidan av Korea.
 
 
En vänlig inbrottstjuv delar ut flygblad på dörrar till olika hyreshus. Om ingen har plockat ner flygbladen så bryter han sig in. Han äter av maten, fotograferar platsen, sover i soffor och sängar och kollar in dekorationen. Som betalning fixar han saker som tidigare inte fungerat, tvättar alla kläder för hand, städar och håller på. En dag kommer han till ett rikemans hus och njuter av sin tillfälliga bostad. Men han är inte ensam. En olycklig kvinna, som blivit misshandlad av sin man, bor där. Detta är början på en relation, vänskap och kärlek som ingen annan kan förstå!
 
 
Filmen är oväntat komitragisk. Det skulle kunna bli en tung, hemsk historia, men förvandlas till att bli en feelgood om alla individeras liv, hemliga rum, hemliga begär och mörka och vackra sidor. Regissören, Kim Ki-Duk, är känd för sina dialogfattiga filmer. Spring, Summer, Winter, Fall and Spring är hans mest kända verk. Och vackraste, nästan helt tom på dialoger. I detta fallet så pratar ingen av våra huvudroller. Jupp! En kärleksfilm där både brud och herre inte talar alls. Och med hjälp av bilder och ett bra skådespel så fångas vi in i berättelsen på ett sätt som få filmer gjort. 
 
 
Jag beställde rullen från Amazon och rekommenderar starkt att även ni gör det! Om ni tycker filmen låter intressant. Gällande Spring....så är det en film jag gärna vill spana in!
 
4 av 5 guldkameror.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: