FilmFett

2017-10-11
07:55:00

The Void

Skaparna bakom Astron 6, Jeremy Gellispie och Steven Kostanski, ger sig ut på ännu ett filmäventyr. Efter The Editor, som jag ännu inte sett, samt Manborg, så lanserades deras första riktigt seriösa film. Dom har även varit ansvariga för art-department i DET och Suicide Squad. Kul fakta!
 
En snygg men tom film.
 
En lokal polis, Daniel, råkar nästan köra på en skadad kille och tar med personen till sjukhuset. Men sjukhuset är nästan påväg att läggas ner och har bara ett par läkare nu under natten. Samt en oengagerad sjuksköterska. Och en äldre läkare, som spelas av Windom Earl från Twin Peaks (!). När Daniel anländer så omringas sjukhuset av en sekt med ditmålade trianglar på sina huvud-bonader. Och det är bara början, då märkliga varelser dyker upp i sjukhuset, som leknar mer cancer-besatta djur än något annat....
 
Två främlingar med egna ambitioner.
 
Storyn är intressant och det finns en obehalgig "vad fan händer" stämning. Men den utvecklas aldrig utan jag har redan berättat allt man behöver veta. Det finns monster och en sekt...och ingen riktig förklaring bakom det? Det är när gänget kliver ner i källaren som saker blir likt Silent Hill, men köttiga monster och konstiga visioner. Men den blir inte så intressant.
 
 
Effekterna är blodiga, köttiga, levande och äckliga. Och filmens domedag påminner om Prince of Darkness. Allt är väldigt Carpenter-inspirerat. Men det håller tyvärr inte hela vägen.
 
2 av 5 guldkameror.
 
Robin
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: