FilmFett

2017-10-29
01:00:00

The Red Queen Kills Seven Times

 
The Night Evelyn Came out of the Grave var en bra Giallo debut för regissören Emilio Miraglia, med den lyckades han någelunda värt och såg ut som han visste vad han gjorde. Filmen blev inget mästerverk.....men sen slog han till igen i Giallo Genren med The Red Queen Kills Seven Times.Kitty och Eveline är 2 systrar och när de var små berättade deras farfar historien bakom hans tavla vars motiv har en svart drottning redo att hugga en röd drottning med kniv, den röda drottningen har svart hår precis som Eveline  och den svarta har blont som Kitty och deras historia påminner mycket om de två små flickorna. Historien slutade i att den svarta drottningen högg den röda drottningen 7 gånger till döds men året därpå reste sig Röda Drottningen enligt myter. 14 år senare har både Kitty och Eveline lämnat slottet och endast Franzeska, den 3dje systern har hand om gamla farfar som efter att ha sett den röda drottningen dör i en hjärt attack.

mardrömsmaterial....
 
Endast Kitty och Franziska dyker upp på farfars minnescermoni då ingen vet vart Eveline tagit vägen, endast Kitty vet för det är nämnligen hennes fel att Eveline är borta men inte allt för långt bort då flera år tidigare råkade hon dö under ett bråk med Kitty). Fransizka berätar hur hon och hennes man Herbert sett Röda Drottningen springa iväg och det kusliga är att drottningen har Evelines ansikte. Ingen ärver farfar dock föränn året är slut då ett kuvert ska öppnas i det nya årets början då det är ett av åren Röda Drottningen sägs återvända. Och tro fan det för Kittys chef Hans mördas på öppen prostitueradfylld gata. Sedan får Kitty ett medelande på telefonsvararen från sin hemligt avlidna syster om att hon är nästa person att dödas. Lever Eveline? Är någon annan mördaren? Kittys pojkvän står högst upp på misstänktlistan.
om hon börjar nynna "Roses are red, violets are blue, the iris is a flower wich will be the end of you" går jag fan hem, lägger ner bloggen, de skal ni allt få se
 
KUSLIG! LÄSKIG! lite upphetsande... KREEPY AS FUCK! dessa är alla ord jag skulle beskriva denna film, utan att Halloween temat är slut än skulle jag kunna säga att det blir inte bättre än såhär...stackars morgondagens sista giallo...(detta räknas inte Temaveckan till) då Red Queen är bland de mest......nervos-framkallande italinenska filmer jag sett. Läskig atmosfär läskig uppbyggnad och jättebra användning av slow motion och avslöjandet av att Kitty hade ihjäl sin syster och håller det hemligt leder till många underhållande tvistar och avslöjanden.  Nakna brudar och ett spooky soundtrack och GASP ITALIENSKA BARN MED BRA DUBBNING, vad är det här för bakåtvänt land?? Titeln, "Kills 7 times" är en uppenbar spoiler, ja vi kommer få 7 dödsscener. Tack vare att The Night Evelyn  Rose from the Grave fick regissören Miraglia större budget och det märks då allt blivit bättre, bättre skådisar, bättre manus och jävligt bra dödsscener, seriöst för varje kvart blir denna mer och mer en favorit inom genren då jag snabbt blev indragen och intresserad av mysteriet och är genuint skräckslagen under hela filmen om när röda drottningen sl¨r till igen. Detta var en mycket positiv överaskning och Red Queen Kills Seven Times får 4/5 Guldkameror, ju mindre sagt desto bättre men jag rekomenderar den som attan för en creepy filmkväll.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: