FilmFett

2017-10-27
01:39:00

The Night Evelyn Came Out of the Grave

 
Alan har suttit på kokohuset efter mordet på sin fru Evelyn och efter många år har han äntligen släppts på fri fot men gamla vanor dör hårt då han direkt lurar med sig en rödhårig primadonna hem, varför är det viktigt att påpeka att denna tösalisa är rödhårig? Jo Alans fru var rödhårig och alla Alans offer är rödtoppar som alla får följa med ner i Alans "lekkamare" och bli torterade till döds som om Alan hoppat ur en Edgar Allen Poe bok. Alans Doktor Richard hälsar på då och då och det verkar som om den goda doktorn känner till Alans "attacker" men rekomenderar att Alan glömmer Evilyn och går vidare, det är det enda som kan läka och för att läka föreslår Richard en seans så Alan kan säga tack å hej en gång för alla.
Är 50 shades of Grey för gammalt för att skämta om nu för tiden?  hmm...likheterna är stående dock, rik snubbe som torterar bruttor men faller för en ...
Alan summonar många bekanta, inklusive Evilyns bror till ritualen men svimmar under det hela vilket leder till att Alan bestämmer sig för att sälja borgen till sin kusin och flytta till stan. Kusinen är dock lite av Alans pimp å ger han direktioner till en snygg strippa som råkar vara rödhårig. Under sex/mördar akten så bevittnar Evelyns bror som följt efter paret till Alans slott. Alans fasteroch vänner är övertygade om att Alan måste träffa en ny tjej som han kan gifta sig med, ett råd Alan tar till sig och frågar första bästa tjej, Gladys som han möter på en fest att gifta sig med honom. Kommer Alan få uppleva lycka igen? Kommer han istället mörda sin nya kärlek? Kommer Evelyns bror försöka dra vinning av det han bevittnat? Kommer Evelyn resa sig ur graven?
Typ så här stor....slak....
Det finns 2 typer av giallo, den lite mer påkostade, som vi sett många av på filmfett, ingen giallo är superbudget men de har en ärlig summa...sen finns det 0 krs giallon, den som inte har material eller budget att mätas med andra giallos såsom La Giallo e vinezia, en av de sämsta och mest lågkvalitéts budget, The Night Evelyn came out of the grave är av den billigare katigorin och får oftast mediokra reviews då den oftast har mycket bättre filmer att mätas med. The Night Evelyn Came out of her Grave är  bättre än Puzzle, men det säger inte mycket, denne har mer element som gör en giallo, nakna bruttor i desperata sitruationer, en psykisk störd mördare som inte bryr sig om pengar utan bara sin egna tillfredställelse och mörka nätter. Vi får även ett mysterium, var det Alan som mördade sin fru eller började han med mördandet efter sitt sammanbrott, var hans fru otrogen och isåfall med vem? Alltså så en renodlad Giallo ska vara. Giallo E La Vinezia lär sin dåliga budget komma ivägen för mycket av dess kreativitet och slutade därför i skräpfilmsområde, Evelyn låter inte en fjompbudget stoppa den, vi har näcka tjejor och kommer undan med att visa mord offscreen. Men Evelyn är som bäst en okay film, en i mängden, en av de mer mediokra inslagen i Giallo historia som jag nämnde i min review av Death Walks at Midnight. Det finns mycket att hylla såsom  slottet allt utspelar sig på, ett riktigt gammalt slott som står kvar än idag, insidan av slottet är filmat någonannanstanns vilket ger Alan mer av en Jeckyll å Hyde då innen i slottet är han Jeckyll men på kvällen ute i ruinerna är han Hyde. På tal om det, när Alan springer runt och slår tjejer med piskan (ser faktiskt ut som han gör det på riktigt) så är det totalt skifte av atmosfär, bra day for night men det hela har även en drömlik atmosfär med lugn musik och point of view shot. det hela känns som en tribut till Mario Bavas gothiska verk. The Night Evelyn came out of the grave får svag  3/5 Guldkameror. Filmens enda stora minus är att det är uppenbart vem mördaren är från ruta ett, men de har en kul spinn på det hela.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: