0

Spasmo

 
Två turturduvor pussar på varandra en mörk natt mitt ute i skogen men deras juckande avbryts när de hittar en hängd skyltdocka. Minns ni paret vi nyss mötte? Glöm dem, nu möter vi ett annat par, Christian och Xenia som åker till exakt samma ställe för pusskalas men de hittar en död kropp....som visar sig leva då flickan tror hon fått solsting, Barbera, som flickan heter, blir erbjuden whiskey men åker iväg i sin bil snabbare än ljuset. Hon lämnar en flaska Tucania som även visar sig vara namnet på en Yatcht med många fester, Barbera är där och Christian följer ledtråderna och Barbera å Christian börjar mingla och Barbera lovar att Christian ska få pippa OM han rakar sig. Christian rakar sig men en av Tucania ägarens män som muckar gräl, Christian är dock hjältemodig och skjuter inkräktaren till döds och de båda flyr huset, men just när de ska åka kommer Tucanias ägare Alex och för med sig Barbera över en drink.
"I was right, you're a sweet sweet whore"

Medans Alex spelar mysko med Barbera åker Christian hem till stugan där han mördade någon nyss men finner ingen kropp, som om kroppen fått liv igen och stuckit. Flera sexdockor hittas i mördade potitioner och Barbera hittar snart Christian igen och de båda åker till en av Barberas vänninors slott där de verkar säkra men någon förföljer dem. Snart dyker andra gäster upp och våra 2 hjältar visar sig vara inkräktare i sitt gömställe. Är det Alex som ligger bakom allt mysko? Är den döda mannen död?
Asså, det var antingen detta eller säljas till Robin, vi kan väl alla hålla med om att hon gjorde rätt val

Förutom att Spasmo är mitt smeknamn på Robin utan även namnet på en mystisk film, lite av en Tourist Trap film med alla jävla dockor och döda ansikten. Christian är rätt så .....vardaglig, finns inte så mycket om honom som sticker ut tyvärr (förutom att han ser ut som en blanding mellan Jamie Lannister och Faramir..... men skurken däremot, wow, visst det är uppenbart att stackars Adolfo lastretti, som även spelade skurk i Syndicate Sadists, är uppenbart skurk, alla vet det, till och med min granne som kan se in i mitt rum sprang över gatan, pekade på skärmen å baa " öh, han, han där...han är skurken va?", sen ringde jag snuten för han har besöksförbud efter vissa händelser rätten inte låter mig tala öppet om....eller har jag bara sett så många giallo rullar att jag själv lever mig in i en?....Suzy Kendall, så snygg och sminkat att hennes efternamn låter som Ken docka på engelska är en riktig pärla, bra skådis och najs att titta på..synd att hon är typ 80 idag. Spasmo är regisserad av Umberto Lenzi och musiken kommer från kungen av soundtracks, Ennio Morricone, det blir ljuvlig stämma och Lenzi levererar creepfaktor extra large då den blir ruggig när den väl blir ruggig. Huset full av rovfåglar är ortintologen i migs favorit scen men skräckfanatikern i mig gillar majoriteten av filmen. Denna är känd för att vara med på många cencur listor i samma kategori som Zombi å Cannibal Holocaust, denna är inte lika grov eller blodig men ett underhållande mysterium...kanske lite för mystisk då det är lite för förvirrande då å då, men hade det varit upp till Lenzi så hade hela filmen varit mindfuckad men George Romero hyrdes in för att filma lite slutscener så inte amerikansk publik skulle bli förvirrade. Spasmo är småkuslig från stund till stund men den är för oproduktiv, för att vara av en bra längd 1,5 timme så känns den längre och är inte Lenzis värsta verk men som giallo är den bara förvirrande, den vill vara mer än den är. Spasmo får 2/5 Guldkameror.
 
Markus