FilmFett

2017-10-17
22:39:00

Death Wears High heels

 
En juveltjuv med lapp för ögat mördas av en maskerad man med världens blåaste ögon och jakten på mördaren är i full gång. Polisen börjar med att utreda den avlidnes dotter, Nicole, som är bosatt i Paris. Den framlidna mördades över stöldgods, 700 miljoner francs värt av diamanter men Nicole tror inte farsgubben höll på med sånt längre men snuten vill hålla henne under övervakning då hennes liv också kan vara i fara. Snart får Nicole telefonsamtal av en person med röstförvrängare men tar dem inte seriöst...till en början, när samtalen blir fler och fler och mer och mer hotfulla så börjar hon fatta vinken, nån tror Nicole har diamanterna. Denna teori blir dock 100% vetenskap då mannen från tåget dyker upp och hotar henne till livet med rakblad.
"I like it when you're all black"

Nicole springer direkt hem till sin kk Michel å berättar det som hänt men det hettas upp när hon hittar blåa linser i hans badrumskåp som matchar mannen som attackerade henne ögon till pricken. Hon söker skydd hos en doktor Robert som är dyngsugen på henne och tar med henne till England. I England möter hon alla Roberts bekanta, vissa är skumma som satan och man kan faktiskt tro att nån av dem är den riktiga mördaren....men vad Nicole inte vet är att Michel är ute och letar efter hnne och tur för honom så är allmänheten villig att hjälpa honom leta efter Nicole.
DÄR ÄR LJUDET IGEN! FÅGELLÄTET SOM DRIVIT MIG GALEN, man har hört det i Duck you sucker och City of the Living Dead, jag blir tokig, vad är du för något!

Okay så Death Walks in high Heels är inte en slasher giallo, utan en polis giallo, en mix mellan giallo och Poliziechi och lyckas förbaskat bra tillskillnad från en film vi kommer prata mer om senare. Vad vill man ha ut av en Giallo? Italienska, snygga tjejor som gärna visar ett å annat bröst, bra musik och framförallt ett spännande mysterium som levererar med coola mördare och påhittiga dödsmetoder, vi får dem alla + lite till, kreativa vapen, blackface strippning, roliga tvistar och framför allt, den blir aldrig seg, Blade in the Dark kunde bli lite för utdragen och gillade att slösa tid, Spasmo gjorde detsamma men hade inte mycket som gjorde att man ville följa med i storyn som pågick, Death walks in High Heels är simpel men endå effektiv och det skadar inte att Nieves Navarro, som spelar Nicole, klär ut sig och klär av sig mycket under filmen och romansen hon får till med Frank Wolffs karaktär är faktiskt jävligt fin, men det är Halloween så är filmen läskig? Vissa scener med mysteriumet är filmens drivande faktor och med starka karaktärer blir det mer who'ddoneit än en renodlad mord och blod historia och tyvärr är en av filmens höjdpunkter för spoileraktiga för att ge bort men man kan säga att fiender blir vänner i en av de bästa tvistarna och homager jag sett till Hitchcocks Psycho jag sett, H-to the fucking-INT. Och tyvärr är det också negativt i detta rätt så genialiska drag då filmen sågott som påbörjas på nytt och i slutet knyts säcken ihop på båda historierna, det är som en uppföljare till filmen vi tittar på i filmen vi tittar på. Death Walks in High Heels får 3/5 Guldkameror, inte så passande Halloween film men bra endå.
 
Markus
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: